Hoe wil je dat jouw huis gebouwd wordt? Traditioneel, steen voor steen? Of kies je voor systeembouw, geprefabriceerde onderdelen die op locatie in elkaar wordt gezet. En dan heb je nog houtskeletbouw….
Wij lichten de verschillende bouwmethodes toe.

Traditionele Bouw, duurzaam & betrouwbaar.

 

Traditionele Bouw

Er is veel interesse in systeembouw en houtskeletbouw, mede omdat door deze manier van bouwen een huis relatief snel staat. Traditionele bouw is ambachtelijk vakmanschap met aandacht voor iedere detail en afwerking. Steen voor steen wordt het huis opgemetseld op de bouwplaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van betonnen vloeren. Je kunt je voorstellen dat dit meer tijd kost.

Systeembouw

Tijd- en kostenbesparend is de methode systeembouw, waarbij je met geprefabriceerde onderdelen zoals vloeren, wanden en daken, elementen samenvoegt op de bouwplaats tot een geheel. Met alleen systeembouw verlies je wel wat flexibiliteit. Alles moet nl. precies passen, je kan geen last-minute wijzigingen doorvoeren of later nog leidingen of contactdozen monteren als je bijvoorbeeld toch nog eens wilt verbouwen.

Houtskeletbouw

Vaak wordt dit toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar is of op een locatie waar makkelijk hout naar getransporteerd kan worden. In Nederland wordt er veel houtskeletbouw gedaan in gebieden waar de bodem weinig draagkracht biedt. Hout is nl. relatief licht. Wat ook een voordeel kan zijn is dat het van duurzaam en recyclebaar basismateriaal gemaakt wordt. Een nadeel is, dat het erg veel onderhoud vergt en het houten skelet rot sneller met meer kans op vocht en schimmel of ongedierte.

 

En nu?

SelektHuis werkt al 35 jaar aan droomwoningen en heeft veel ervaring opgedaan die geleid hebben tot verbeterde werkprocessen en bouwmethodes. Al jaren werkt SelektHuis met een eigen uniek bouwsysteem, waarbij er van de grond omhoog traditioneel gebouwd wordt, om de duurzaamheid en betrouwbaarheid te bieden waar we eigenlijk nog allemaal naar op zoek zijn. Door bijvoorbeeld prefab kapconstructies, dakkappellen en erkers te plaatsen, kan SelektHuis het bouwproces versnellen zonder te hoeven inleveren op kwaliteit!

Deze speciale methode van SelektHuis garandeert een betere controle op een goede uitvoering en mindere afhankelijkheid van het weer bijvoorbeeld. Ook kunnen koudebruggen nagenoeg worden uitgesloten (zwakke schakel in de isolatieschil.)

Wil je meer weten over SelektHuis, check dan vooral even de website!