Door traditioneel bouwen, steen voor steen! Geen houten binnenwanden of houten verdiepingsvloer. Nee, dragende wanden van kalkzandsteen. Zware materialen aan de muur is daardoor geen probleem en hoef je niet aan te geven voor de bouw begint. En toch creëer je een hoge isolatiewaarde!

Waarom een hoge isolatiewaarde?

Een hoge isolatiewaarde houdt in dat de woning beter geïsoleerd is tegen warmte en kou, maar ook tegen geluid. Het is dus een stuk comfortabeler dan een woning met een lage isolatiewaarde. Daarnaast is een hoge isolatiewaarde een stuk energiezuiniger. Dat betekent lager in de kosten!

Hoe?

Luchtdicht bouwen! Continue zijn er ontwikkelingen waarbij materialen en technieken bijdragen aan het nog luchtdichter bouwen van een woning. Door het dichten van ongewenste kieren en naden worden ongecontroleerde luchtstromen tegen gegaan. Een goede luchtdichtheid garandeert daarnaast een optimale werking van de isolatie en de ventilatie.

Blowerdoor test

Er is apparatuur beschikbaar om de luchtdichtheid van een woning te meten. SelektHuis maakt hier gebruik van. Met deze apparatuur wordt het drukverschil van de woning opgemeten. Door een dergelijke test te doen, kan er goed gemeten worden of de woning aan de kwaliteitsnormen voldoet.

Lees meer over energiezuinig bouwen op selekthuis.nl of bekijk ook eens de blogs van onze EPC specialist Michel!