Ben jij bezig met een nieuwe badkamer? Dan heb je vast gemerkt hoeveel verschillende keuzes je kunt maken. Om je op weg te helpen heeft Villeroy & Boch 7 tips voor je om jouw droombadkamer te ontwerpen! Daarnaast maak je ook nog eens kans om jouw droombadkamer te winnen*.

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Plannen om je badkamer te verbouwen? Wij hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet! En nog veel leuker: je kunt zelfs met je eigen ontwerp je droombadkamer winnen!

1. Een moodboard

Het állerbelangrijkste: bedenk van tevoren goed wat je mooi vindt en wat je wensen zijn. Maak een moodboard op papier of via Pinterest van hoe jouw droombadkamer eruit moet zien. Voor welke stijl of kleur kies je? Op basis van dit moodboard kies je straks de tegels, meubels en accessoires.

2. De indeling

Maak een indeling van je nieuwe badkamer. Je kunt deze indeling ook online maken met een badkamerplanner. Als je tevreden bent met de huidige indeling, is het goedkoper om deze hetzelfde te houden. Dan hoeft er namelijk geen leidingwerk verlegd te worden. Wil je toch de indeling anders hebben? Zoek dan vóór je met de verbouwing begint uit of dit wel mogelijk is. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan.

3. Bad of douche

Het kiezen van het sanitair is misschien wel de moeilijkste klus als je de badkamer gaat verbouwen. Je eigen ervaringen zijn erg belangrijk. Let dus goed op als je bij iemand gaat logeren of op vakantie gaat. Wat vond je fijn of juist niet? Erger je je aan het opstapje van de douche of ontspan je graag in bad? Een vlakke douchevloer is milieuvriendelijker dan een bad. Vergeet ook je moodboard niet als je het sanitair uitkiest. Houd je van minimalistisch met een luxe uitstraling? Neem dan eens een kijkje bij de nieuwe Finion collectie van Villeroy & Boch.

4. Het toilet

Een toilet is zo gekozen, toch? Niets is minder waar. Er is tegenwoordig een heel scala aan opties: van ultramodern douchetoilet tot een simpel hangtoilet. Zo kun jij een exemplaar kiezen dat perfect bij jou past. Heb jij een hekel aan het schoonmaken van het toilet en toiletblokhouders vervangen? Dan is het ViFresh toilet van Villeroy & Boch een goede optie. Dit toilet heeft geen spoelrand (en is dus makkelijk schoon te maken), heeft een optionele vuilafstotende toplaag én is voorzien van een geïntegreerde toiletblokhouder. Fijn!

5. Op de muur en vloer

Dan de keuze voor tegels: grote tegels, kleine tegels, mozaïek, tegels met een print, mat, glanzend, met of zonder reliëf? Het is vooral een kwestie van smaak. Maar denk ook aan de praktische zaken. Hoe onderhoudsvriendelijk is de tegel? Is je badkamer klein? Kies dan voor lichte kleuren en grote tegels: op die manier lijkt je badkamer optisch groter. Voor de vloer kun je het beste kiezen voor antislip-tegels.

6. Badkamermeubel

Je wil natuurlijk een badkamermeubel dat past bij de stijl van je badkamer, maar het moet ook praktisch zijn. Ga na welke spullen je op je badkamer bewaart. Welke items zijn essentieel en hoeveel opbergruimte heb je daarvoor nodig? Veel mensen kiezen voor lades, omdat die overzichtelijk zijn. Meubels bieden je de mogelijkheid om een bepaalde sfeer of style in de badkamer te brengen. Zo zijn de meubels uit de Finion collectie van Villeroy & Boch er in 10 lakkleuren!

7. Verlichting

Veel mensen vergeten het: de badkamerverlichting. En toch is het zo belangrijk. Je wil graag gedimd licht als je in bad ligt, maar in de ochtend heb je helder licht nodig voor het scheren of föhnen. Denk goed na welke functie jouw badkamerverlichting moet hebben. Is er bijvoorbeeld genoeg natuurlijk daglicht? Wil je spotjes boven de spiegel? Moet het licht dimbaar zijn? Let erop dat je wel alleen lampen koopt die speciaal voor de badkamer zijn gemaakt.

 

Weet je nu precies wat je wil? Doe dan mee met de grote online badkamerplanner-prijsvraag van Villeroy & Boch en maak kans op je zelf ontworpen badkamer. Laat je inspireren!

Bron: Villeroy & Boch

* dit is een actie van Villeroy & Boch, lees de voorwaarden van de actie hier. HuisBouwen.nl en SelektHuis zijn op geen enkele wijze betrokken of verantwoordelijk voor deze actie. Bij vragen, opmerkingen of klachten verwijzen wij je door naar Villeroy & Boch.

badkamer, toilet, bad, douche, villeroy & boch, winactie, prijsvraag, badkamerplanner

 

Deze blog is geschreven door Villeroy & Boch, één van de partners van SelektHuis als het gaat om sanitair.

Dealers zoeken:

LEES MEER