Checklist: Check, check, dubbelcheck: Wat moet je allemaal regelen voor het bouwen van een huis? Waar moet je rekening mee houden bij nieuwbouw? En met welke kosten moet je rekening houden? Tijdens het regelwerk is het goed om over allerlei dingen na te denken. In de checklists hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet. 

Stappenplan en checklist voor nieuwbouw

Hoera! Dan is dan eindelijk de kogel door de kerk. Je hebt alle opties bekeken en je wilt gaan nieuw bouwen. Voor velen van ons is het bouwen van je eigen huis een droom die uitkomt. In die droom denk je dan aan prachtige woningen, je denkt aan nieuwe meubels, je denkt aan ruimte en comfort en je denkt aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Hate to break it to you, maar een droomhuis bouwen is ook hard werken, rommel en dingen die misgaan. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar gelukkig zijn er bouwbedrijven die (het meeste van) deze narigheid op zich nemen.Bij de bouw van een eigen huis zijn er duizend-en-één dingen waar je aan moet denken. Zelfs voor de grootste georganiseerde breinen is dat soms lastig. Vooral als je niet weet wat je precies te wachten staat, kun je gemakkelijk iets vergeten.

Welke kosten moet ik allemaal incalculeren? Waar moet ik beginnen? Heb ik voldoende stopcontacten? Vanaf het eerste moment wil je natuurlijk dat alles klopt. Je bouwt niet elke dag een eigen huis. Om je alvast de goede richting in te helpen, hebben we een aantal checklists gemaakt.

 

In het stappenplan kun je snel zien wat er allemaal gedaan en geregeld moet worden én welke volgorde hierin handig is. Vink snel af wat je al hebt gedaan…
Vraag het stappenplan aan 
Bij de bouw van een eigen woning komen vele kostenposten kijken. Maar als je vooraf inzichtelijk hebt welke dit zijn, kom je geen verrassingen meer tegen!
Vraag de checklist aan
Op deze checklist kun je gemakkelijk afvinken wat er al gedaan is en aanstrepen wat er nog moet gebeuren voordat het huis wordt opgeleverd.
Vraag de checklist aan

Een huis kan heel ingrijpend zijn. Je moet veel keuzes maken die grote gevolgen gaan hebben. Ook zijn er vaak vele partijen bij betrokken die jij als opdrachtgever moet laten samenwerken. SelektHuis heeft als één van de weinige bouwbedrijven alles onder één dak. De ontwerpers en bouwpersoneel hebben zij allemaal in eigen huis. Dit scheelt vaak een heleboel gedoe. Daarmee ontzorgt SelektHuis van ontwerp tot oplevering!