Het klinkt wat ouderwets, een catalogus woning. Je denkt aan Sinterklaas vroeger: hollen naar de brievenbus om als eerste de dikke speelgoedbrochure door te spitten. En dan kruisjes zetten bij zoveel mogelijk speelgoed. Het idee van catalogus bouw is hetzelfde. Maar dat is al lang niet meer uit een boekje. Niet meer standaard, niet meer dertien in een dozijn en al helemaal niet meer kitsch.

Catalogus bouw van nu

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is de catalogusbouw juist extreem gegroeid de afgelopen decennia. Een catalogusbouwer gaat uit van een aantal basisplannen waarbij slim is nagedacht over logistiek, efficiënt gebruik van materiaal en effectieve inzet van ‘duur’ bouwpersoneel. Hierdoor valt er winst te behalen. Elke catalogusbouwer heeft een ander concept hoe zij dat precies doen. De betere catalogusbouwers hebben deskundige ontwerpers in dienst die geheel naar jouw eigen wensen een esthetisch goed en verantwoord ontwerp voor je maken.

De catalogus bouw heeft zich door de jaren heen, doorontwikkeld tot een volwaardige bouwmethode waarbij volop eigen inbreng mogelijk is. En vooral geschikt als je een strikt budget hebt gesteld, maar ook  jouw eigen unieke wensen wilt toepassen.