Er zijn talloze keuzes die je moet maken, wanneer je eenmaal een eigen woning gaat laten bouwen. Van een dakpan tot het aantal stopcontacten. Wat dacht je van openslaande terrasdeuren of een schuifpui? Lees hier waar je aan moet denken en laat je inspireren door een paar prachtige voorbeelden!

Een terrasdeur is landelijk, klassiek? Een schuifpui modern….?

Hoe heerlijk is het om in jouw nieuwe droomwoning het buitengevoel naar binnen te kunnen halen met openslaande terrasdeuren of een schuifpui? Maar voor welke kies je?

 

Openslaande terrasdeuren

Openslaande terrasdeuren zijn charmant en passen zowel in een landelijk huis, als een klassieke of een jaren ’30. Je kunt variëren met kleur, uitvoering & formaat. Het is fijn dat je ze helemaal open kunt gooien, wanneer je dit wilt. Waar je zeker naar moet kijken is de hoeveelheid ruimte op jouw buitenterras. Je wilt de deuren natuurlijk lekker open kunnen gooien op die mooie lentedag zonder dat het tuinmeubilair in de weg staat! Ook is het goed om van te voren te bepalen of de deuren vastgezet kunnen worden, wanneer ze open staan, mocht er toch een onverwachte rukwind komen.

 

Schuifpui

De schuifpui is dé oplossing als het gaat om ruimtebesparing. Deze kunnen in de regel minder ver open gezet worden, maar dat zou je dan voor lief moeten nemen. Het geeft net iets minder het gevoel dat het huis en de tuin één is, maar dat zijn de voor- en nadelen die je moet afwegen. De schuifpui past perfect bij een moderne of eigentijdse woning.

We hebben een paar prachtige voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

 

Foto’s gevonden via: Pinterest (Insideout.com.au | Leibal.com | Milkdecoration.com | Archdaily.com | Dwell.com)