Een moodboard is een idéaal hulpmiddel wanneer je een sfeer wilt samenstellen voor het exterieur en interieur van jouw huis. Het helpt je inzichtelijk te krijgen welke bouwstijl jou aanspreekt, welke kleurcontrasten je wilt gebruiken, materiaalkeuzes die gemaakt moeten worden. Het is eigenlijk een visualisatie van alle ideeën die je hebt en het gevoel of de sfeer die je wilt creëren.  Het helpt je jouw doel in kaart te brengen  en inzicht te krijgen in de stappen die kunt zetten om dit te bereiken.

Moodboard Old Style

Wie kent Pinterest niet? Daar gaan we zo verder op in. Eerst willen we even ingaan op de Moodboard Old Style. Juist ja, old skool knippen & plakken uit tijdschriften en vakbladen. Het knippen van stofjes of plakken van ander materiaal, het zetten van een streekje verf. Hiermee kun je een duidelijk beeld van de gewenste sfeer en uitstraling laten zien en ook zelf tastbaarder krijgen wat je nu eigenlijk voor ogen hebt.

 

Hoe ga je van start?

Gebruik een moodboard van het formaat van een A3 of A2, zodat je lekker veel ruimte hebt. Gebruik hier bijvoorbeeld stevig karton voor. Deze kun je vaak wel kopen bij een tijdschriften of een hobbywinkel. Dit is jouw basis. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de verschillende inspirationele beelden lekker te scheuren en rechtstreeks te plakken of netjes uit te knippen en met washi tape vast te zetten.  Schrijf eventueel kreten bij de afbeeldingen. Combineer met stukjes stof en andere materialen om het juiste gevoel te creëren.

moodboard, huis bouwen, sfeerbord, diy, selekthuis

De laatste trend op het gebied van Moodboard is toch wel een raster in kleur naar keuze, waarbij middels knijpers allerlei inspirationele items worden vastgezet. Zo kan jouw Moodboard een vast onderdeel in jouw interieur zijn. Deze kun je ook perfect zelf maken van een bewapeningsmat, te koop bij een doe-het-zelf winkel. Knip deze op het juiste formaat met een ijzertang, spuit het eventueel nog met een kleur naar keuze en verzamelen maar!

moodboard, huis bouwen, sfeerbord, diy, selekthuis moodboard, huis bouwen, sfeerbord, diy, selekthuis

 

Ook is het kurk helemaal hot, niet alleen als muurbekleding, maar juist ook aan die wand bij een bureau of in de keuken, zodat je er belangrijke notities, mooie foto’s of tekeningen aan kan prikken.

 moodboard, huis bouwen, sfeerbord, diy, selekthuis

 

Digitaal Moodboard

Toch niet in de stemming om aan de slag te gaan met karton, schaar en lijm? Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om gewoon digitaal en zelfs online jouw eigen Moodboard te maken. Pinterest is hier natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Maak jouw eigen bord aan op Pinterest en plaats alle pins die je hebt gevonden op jouw sfeerbord. Je kunt het bord zelfs delen met anderen en vragen ze vragen om mee te pinnen.

Vergeet zeker niet te kijken op Pinterest van SelektHuis. Het account heeft een grote bron aan inspiratie en maakt het voor jou extra makkelijk om jouw online Moodboard samen te stellen!