Industriële meubels zijn niet meer weg te denken uit hedendaagse interieurs. Daarbij lijken steeds minder mensen te kiezen voor een woning met een klassiek interieur. Ongeacht je voorkeursstijl, kunnen er bijzonder stijlvolle interieurs ontstaan wanneer je meubels met verschillende stijlen met elkaar combineert. De bekende Chesterfield meubels bieden hiertoe mogelijkheid en banken van Chesterfield in het bijzonder.

Wat is Chesterfield?

Chesterfield is een naam voor een klassieke Engelse meubelstijl. Veel mensen denken dat Chesterfield een merk is. Dit komt omdat vooral de banken van deze designstijl bekend zijn geworden op de Nederlandse markt. Chesterfield meubels zijn te herkennen aan de ruitvormige patronen op de arm- en rugleuning en op het zitvlak. Hierbij is er op elke hoek van de ruit een knoop bevestigd (dit noemen we gecapitonneerd). Tot slot zijn

 

chesterfield, chesterfield bank, klassieke bank, klassieke stijl, nieuwe bank, bank uitzoeken, engelse stijl

Chesterfield banken herkenbaar aan de ronde Victoriaanse houten poot. Deze geven de bank een sierlijke touch.

De meest iconische Chesterfield banken zijn gemaakt van leer. Hierdoor krijgen ze een ietwat grove uitstraling. Naast de knopen en het materiaalgebruik zijn Chesterfield banken te herkennen aan de ronde vormen. De arm- en rugleuningen buigen hierbij naar buiten af.

Oud & nieuw

Op het eerste oog lijkt de Chesterfield stijl zeer klassiek. De rondingen van de bank en de gecapitonneerde vlakken geven de bank een verfijnde uitstraling. Zo is de bank bijvoorbeeld vaak te zien in combinatie met een rustiek karpet en Victoriaanse tafels. Allemaal klassieke eigenschappen.

Tegenwoordig maakt de Chesterfield stijl, en Chesterfield banken in het bijzonder, een comeback in de designwereld. Hierbij geldt vaak de regel: hoe ouder hoe beter. In tegenstelling tot de meeste designmeubels, mag een Chesterfield oud en doorleefd zijn. Hierdoor krijgen de banken een industriële vintage look. Hierdoor zijn ze perfect voor gebruik in wachtruimtes,bars en industriële woonkamers.

chesterfield, chesterfield bank, klassieke bank, klassieke stijl, nieuwe bank, bank uitzoeken, engelse stijlchesterfield, chesterfield bank, klassieke bank, klassieke stijl, nieuwe bank, bank uitzoeken, engelse stijl

 

Kun jij wel wat Chesterfield inspiratie gebruiken? Plaats de bank dan tegen een onafgewerkte betonnen muur of een muur met bakstenen. Leg een doorleefd karpet onder de bank en voeg enkele accessoires toe. Denk hierbij aan een vintage globe of een set stijlvolle whiskyglazen.

Stijlen die ogenschijnlijk zo ver uit elkaar liggen, krijgen dankzij de Chesterfield stijl toch een raakvlak.

 

Deze blog is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.

Voor zijn werk bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar) bezoekt hij regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels, interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waaraan je je uren kunt vergapen. En hij vertelt hier graag meer over…

LEES MEER