Het kan natuurlijk gebeuren dat je jezelf de vraag stelt: Gaan we verbouwen of nieuwbouw? Jouw woning is misschien prima, maar je wilt net een wat ruimere keuken of grotere slaapkamers op de bovenverdieping…?

Ga ik verbouwen? Of laat ik mijn droomhuis nieuw bouwen?

Het kan natuurlijk zijn dat de gezinssituatie zo is gewijzigd dat jullie huidige (droom)huis niet meer voldoet of je hebt simpelweg andere woonwensen gekregen. De eerste gedachte is meestal om te verbouwen! Veel mensen denken dat dit een goedkopere oplossing is dan nieuwbouw. Maar is dat wel zo?

verbouwen, nieuwbouw, huis bouwen, eigen huis bouwen, bouwbedrijfverbouwen, nieuwbouw, huis bouwen, eigen huis bouwen, bouwbedrijfverbouwen, nieuwbouw, huis bouwen, eigen huis bouwen, bouwbedrijf

 

Voordelen van nieuwbouw t.o.v. verbouw

  • Meer comfort; Jouw woning is goed geïsoleerd, zowel tegen kou en hitte als tegen geluid. Er zijn nu namelijk strenge voorschriften op het gebied van milieu, energiezuinig en duurzaam bouwen. Bestaande woningen zijn niet gebouwd volgens deze voorschriften.
  • Meer gemak; Aan een nieuwbouwwoning heb je de eerste jaren nauwelijks of geen onder­houd.
  • Eigen keuzes; Een andere indeling op de begane grond? Een uitbouw voor de gewenste woonkeuken? Je kunt zelf meebepalen hoe jouw woning eruit komt te zien.
  • Nieuwbouw staat voor meer (energie)besparing; Het huis is in meerdere opzichten zeer energiezuinig. Dat scheelt in de kosten.
  • Nieuwbouw staat voor goede isolatie en duurzame verwarmingstechnieken; Hierdoor heeft een nieuwbouwhuis een veel lagere CO2- uitstoot.
  • Nieuwbouw staat voor meer belasting­voordeel; Je betaalt voor een nieuwbouwwoning geen overdrachtsbelasting. Je koopt jouw droomhuis vrij op naam.
  • Nieuwbouw staat voor toekomstige waarde; Een nieuwbouwhuis is, ook in deze tijd, een solide spaarpot voor de toekomst.

 

verbouwen, nieuwbouw, huis bouwen, eigen huis bouwen, bouwbedrijfverbouwen, nieuwbouw, huis bouwen, eigen huis bouwen, bouwbedrijfverbouwen, nieuwbouw, huis bouwen, eigen huis bouwen, bouwbedrijf

Wil je meer weten over nieuwbouw? Check dan ook eens de website van SelektHuis, hier kun je veel informatie vinden over nieuwbouw en het bouwsysteem waar SelektHuis mee werkt. Misschien is het iets voor jou!