Zit je ook altijd met het probleem dat je niet weet waar je al jouw familieleden moet laten tijdens de feestdagen? Lees dan gauw verder, wij vertellen wat je echt niet kan missen in jouw interieur!

 

Handig met de feestdagen: de U-bank

De feestdagen zijn in aantocht. Dat betekent gezelligheid, lekker eten én familie op bezoek! Al die visite over de vloer is natuurlijk gezellig, alleen kan het nog wel eens een uitdaging zijn om iedereen te voorzien van een zitplaats. Voor iedereen die zich in dit probleem herkent is er de U-bank!

Een U-bank is een hoekbank met aan één of twee zijden een chaise longue element. Hierdoor krijgt de bank een U-vorm en ontstaat er een hoek waar de hele familie gezellig kan samenkomen en ontspannen.

Waarom een U-bank?

De U-bank is tegenwoordig steeds vaker te bewonderen in woonmagazines. Ze zijn weliswaar groot in omvang, maar gaan praktisch om met de beschikbare ruimte. Waar men in het verleden nog gebruikt maakte van losse banken en fauteuils om een hoekopstelling te maken, kiest men tegenwoordig steeds vaker voor een U-bank. Dit model is ontworpen om grotere groepen mensen comfort te bieden en daarmee op een efficiënte manier met de geschikte ruimte om te gaan. U-banken zijn er in allerlei stijlen. De populairste stijlen zijn Scandinavisch en Industrieel.

Scandinavische U-bank

De Scandinavische woonstijl is een thema dat je vaak terugziet komen in moderne interieurs. Deze banken hebben een eenvoudige, minimalistische uitstraling. Daarnaast zijn Scandinavische meubels vaak licht van kleur. De meest voorkomende kleur is lichtgrijs. Deze kleur zorgt voor een mooi contrast met de kleur van natuurlijk eikenhout. Als je meer kleur in je interieur wilt toebrengen kun je je bank in pasteltinten (kleuren gemengd met wit) laten bekleden. Hierdoor krijgt je interieur een warme uitstraling.

Industriële U-bank

Een andere populaire woontrend is de industriële woonstijl. Deze woonstijl geeft je woning een stoere touch. Industriële U-banken zijn gemaakt van leer, waardoor je woonkamer een ruige look krijgt. Industriële banken hebben meer details dan Scandinavische banken. Zo kunnen industriële banken bijvoorbeeld contrasterende en/ of opstaande stiknaden hebben, of bijvoorbeeld een geribbelde rugleuning. Deze details geven een Industriële bank karakter en dragen bij aan het robuuste karakter.

zitmaxx, blog, u-bank, bank,interieur, wooninspiratie, trends & speials

 

 

Deze blog is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.

Voor zijn werk bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar) bezoekt hij regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels, interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waaraan je je uren kunt vergapen. En hij vertelt hier graag meer over…

LEES MEER