Wie op zoek is naar nieuwe verlichting kan er bijna niet omheen: houten lampen zijn overal! Wie een aantal jaar geleden gezegd zou hebben dat houten lampen een hit zouden worden, zou voor gek zijn verklaard. Tegenwoordig heeft iedere woon- of lampenzaak meerdere houten lampen in het assortiment.

Het lichtpunt in jouw huis

Houten lampen geven je woning een een moderne, warme uitstraling. Dit is bijzonder, want moderne meubels staan normaal gesproken bekend om de ‘kille’ uitstraling die ze hebben. De Nederlandse consument lijkt dit nu ook in te zien. Het aanbod van houten lampen is afgelopen tijd dusdanig gestegen, dat het soms moeilijk is om een geschikt model te vinden. Daarom hebben we de mooiste houten lampen op een rijtje gezet.

Aspiro – Secto Design

Secto Design, uit Finland, is een echte trendsetter op het gebied van houten lampen. in 1995 begon hier de productie van houten lampen. Secto kwam op dit idee om houten lampen te produceren in de tijd dat zij nog houten meubel maakten. Veel klanten beklaagden zich over het feit dat ze geen bijpassende verlichting konden vinden.

Om die reden is Secto Design zich meer op verlichting gaan richten. Inmiddels produceert het Finse bedrijf alleen maar verlichting. Een van de bekendste exemplaren in de collectie is de “Aspiro” lamp. Deze lamp is gemaakt van buigzaam beukenhout. De lamp beschikt over een LED lichtbron, waardoor hij ook nog eens zeer zuinig in verbruik is. Het licht is, als een spotlight, omlaag gericht. Hierdoor is de lamp geschikt voor de verlichting van bijvoorbeeld een eettafel.

houten lampen, trends, wooninspiratie, interieuradvies, interieurtrend, zitmaxx, huis bouwen

Foto: http://www.sectodesign.fi/collection/aspiro-8000

Hanglamp Pine – Het Lichtlab

Een lamp van Nederlandse komaf is “Hanglamp Pine”. Deze lamp wordt gemaakt door Het Lichtlab. Dit bedrijf ontwerpt innovatieve lampen met een speels karakter. Zoals de naam al doet vermoeden is de ‘Pine’ afkomstig van een dennenappel. De lamp heeft houten ‘schubben’, die veel licht doorlaten. Hierdoor past de lamp goed boven een eetkamertafel.

houten lampen, trends, wooninspiratie, interieuradvies, interieurtrend, zitmaxx, huis bouwen

Foto: http://www.hetlichtlab.nl/shop/verlichting/hanglampen/no-35-hanglamp-pine/

Babele – Designmid

Een lamp voor de doe-het-zelvers onder ons: de ‘Babale’ lamp van Designmid. De lamp bestaat uit een essenhouten voet, met daarop een lichtgevende glazen pilaar. Bij de lamp zit een groot aantal houten cirkels, met allemaal een opening om het licht door te laten. Deze cirkels plaats je over de glazen pilaar heen. Ze hebben ieder een verschillende grootte, waardoor de lamp een soort bouwpakket is.

houten lampen, trends, wooninspiratie, interieuradvies, interieurtrend, zitmaxx, huis bouwen

Foto: http://www.designmid.com/eng/babele.php

Hanglamp Mary – Light & living

Als je meer van een landelijke stijl houdt, is Hanglamp ‘Mary’, van Light & Living een geschikte optie. Deze industriële lamp geeft je interieur een stoere look. De lamp is een hangende spotlight, waardoor je gericht licht krijgt. Een gezellige toevoeging voor iedere ruimte!

houten lampen, trends, wooninspiratie, interieuradvies, interieurtrend, zitmaxx, huis bouwen

Foto: https://www.light-living.nl/product/3053651/hanglamp-52x49x54-cm-mary-hout-met-nikkel

Coast Guard Patrol Spotlight – Authentic Models

Een replica van spotlights die men in de jaren ‘30 bij de kustwacht gebruikte. De naam ‘Coast Guard Patrol Spotlight’ doet dan ook niet anders vermoeden. Deze driepoot is gemaakt van palissanderhout, wat met leren riempjes aan elkaar is verbonden. De aluminium kap geeft de lamp een strakke “retro” uitstraling. Een perfecte toevoeging voor een stoer interieur.

 

houten lampen, trends, wooninspiratie, interieuradvies, interieurtrend, zitmaxx, huis bouwen

 

Deze blog is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.

Voor zijn werk bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar) bezoekt hij regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels, interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waaraan je je uren kunt vergapen. En hij vertelt hier graag meer over…

LEES MEER