Een speelhuis in de achtertuin, welk kind is daar niet gek op? Daar waar van oudsher met restmateriaal een boomhut werd gebouwd in de achtertuin, zijn er nu talloze mogelijkheden. Een speelhuisje van hout, kunsstof, in kleur of heel natuurlijk, laag, hoog met speelelementen.

Een droom van een speelhuis

Het meest idéale is natuurlijk een beetje ruimte in de achtertuin, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is in de tuin om te ontspannen. Wordt de tuin nog aangelegd? Neem in het ontwerp het speelhuisje mee, zodat deze mooi aansluit op de rest van de tuin!

Hout

Wij zijn zelf meer fan van de houten speelhuisjes. Je kunt ze elke vorm geven die je wenst en zo groot of zo klein maken als je wilt. Daarnaast zijn ze goed te combineren met speel elementen zoals een klimbaan of glijbaan. Zo krijgt het speelhuisje meerdere functies. Idéaal voor een mooie lentedag in de achtertuin!

Het speelhuisje

Een speelhuisje kan aangepast worden aan de stijl van de achtertuin en de bouwstijl van het huis, maar ook zeker aan de speelbehoeftes van het kind. Wordt het een landelijk, romantisch huisje met voortuin, stoelen en een tafeltje of moet het een garage zijn, waar even aan ‘de auto’ gesleuteld kan worden.

 

 

Wil je nog een klimbaan of glijbaan verwerken, dan ga je voor een speelhuisje op palen om de juiste hoogte te krijgen.

Het boomhut

Wil je echt je fantasie gebruiken en heb je een stevige boom in de achtertuin? Dan wil je natuurlijk een boomhut! Misschien wel vele malen cooler dan een speelhuisje en je kan jouw creativiteit de loop laten. Mits je handig bent of een handige klusser binnen handbereik hebt dan…

 

Natuurlijk zijn er ook talloze prefab pakketten beschikbaar van superleuke en coole speelhuisjes of boomhuthuisjes. Succes!

Bronnen:

http://www.hamerenhark.nl/

https://laybabylay.com/end-of-the-year-luau-party

 

Wil je meer blogs lezen met allerlei informatie, tips & tricks over jouw achtertuin? Lees dan ook eens de volgende blogs: