De tuin is een verlengde van het huis. De sfeer die in huis heerst, wordt doorgezet naar de tuin. Zo kun je zowel binnen als buiten volop genieten van jouw droomhuis en jouw tuin!

Genieten in het kwadraat

Is jouw tuin het verlengde van het huis?

Tuinliefhebbers zijn er in vele soorten. De liefhebber die zich echt één met de natuur voelt wanneer zijn handen in de aarde wroeten. Maar ook de liefhebber die met een boek op de loungebank geniet van het uitzicht. Of de kookliefhebber die een eigen moestuin met zorg bijhoudt. En de praktisch ingestelde tuinliefhebber die een onderhoudsvrije tuin wenst met veel bewegingsruimte.

tuinliefhebbers, tuin, tuin aanleggen, huis bouwen, tuininspiratie tuinliefhebbers, tuin, tuin aanleggen, huis bouwen, tuininspiratie

Welke tuinliefhebber ben jij?

In het najaar en de winter beleven we de tuin van binnenuit. In de lente en zomer begeven we ons veel in de tuin. Ontbijtend op het terras, luierend in de stoel, spelend op het grasveld of doezelend in de schaduw van die mooie boom. Ook koken en eten we steeds meer buiten, besteden we meer aandacht aan een buitenkeuken en kunnen we nagenieten in een zithoek bij de buitenhaard bijvoorbeeld. Een goed ingerichte tuin, die aansluit op jouw leefstijl, is de perfecte finishing touch van jouw huis.

tuinliefhebbers, tuin, tuin aanleggen, huis bouwen, tuininspiratietuinliefhebbers, tuin, tuin aanleggen, huis bouwen, tuininspiratie

Nieuw huis, nieuwe tuin

Wanneer je een huis laat bouwen, moet ook een tuin aangelegd worden en heb je eigenlijk de perfecte blanke canvas om jouw droomtuin vorm te geven. Dit kun je doen door een hovenier mee te nemen in het budget of door het zelf te gaan doen.

Bedenk van tevoren goed wat je eigenlijk nou wilt. Welke sfeer moet het uitademen en wat moet je er allemaal kunnen doen? Een moodboard helpt je hiermee. Bereid je goed voor en blader door tuinmagazine en scheur er uit wat je aanspreekt. Combineer deze op jouw moodboard. Zo heb je jouw basis voor jouw droomtuin!