Als je je woning opnieuw wilt stylen heb je veel stof tot nadenken. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om je huis in te richten. Zo kun je kiezen voor een modern en minimalistisch interieur, of bijvoorbeeld voor een klassiek en landelijk interieur. Natuurlijk kun je hier ook voor een middenweg kiezen. In dat geval kom je al snel bij de populaire industriële woonstijl terecht.

Industriële woonstijl

Wat zijn industriële meubels

Industriële meubels zijn meubels met een robuuste uitstraling. Deze uitstraling wordt gecreëerd door de gebruikte materialen, het kleurgebruik en de afwerking van het meubel. Industriële meubels zijn minimalistisch omdat ze weinig details hebben. Vergeet daarom niet om je woning ‘aan te kleden’ met bijpassende accessoires. Zo kunnen betonnen kandelaars of koperen manden veel gezelligheid in huis toevoegen.

Materiaalgebruik

Beton, (onbewerkt) hout en metaal zijn veelgebruikte materialen voor industriële meubels. Zo hebben industriële tafels vaak een massief houten blad met een metalen onderstel. Industriële zitmeubels hebben, net als tafels, vaak een metalen frame. Hierbij is de zitting vaak afgewerkt met een robuuste leersoort. Beton wordt veel gebruikt bij industriële woonaccessoires en verlichting.

Kleurgebruik

Veel industriële meubels hebben een natuurlijke uitstraling en dit is terug te zien in het kleurgebruik. De industriële woonstijl maakt namelijk veel gebruik van rustige en matte kleuren met veel aardetinten. Denk hierbij aan bruintinten (beige, cognac), groen- en grijstinten. Wil je meer warme kleuren gebruiken? Kies dan voor kleuren zoals okergeel of een zachte oranje tint.

Afwerking

Dat industriële meubels een robuuste uitstraling hebben, is grotendeels te danken aan de manier waarop deze zijn afgewerkt. Hout wordt bij veel meubels bijvoorbeeld maar minimaal bewerkt (licht geschuurd en geolied). Metalen frames worden vaak opgeschuurd, zodat deze een matte uitstraling krijgen. In sommige gevallen krijgen de frames een zwarte poedercoating, zodat de frames er nog robuuster uitzien.

 

Deze blog is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.

Voor zijn werk bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar) bezoekt hij regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels, interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waaraan je je uren kunt vergapen. En hij vertelt hier graag meer over…

LEES MEER