Er zijn verschillende bouwstijlen die zich kenmerken door materiaalgebruik, details & uitvoering. Ben jij er al achter wat jouw stijl is of heb je hier nog wat hulp bij nodig? In deze blog vertellen we je over de verschillende bouwstijlen en helpen je om jouw stijl te ontdekken!

Wat past bij jou?

 

Jaren ‘30

Wanneer je kiest voor een Jaren ’30 bouwstijl, kies je voor details die simplistisch & strak zijn. De combinatie van strakke en vloeiende lijnen, de horizontale goten, de grote geveloverstekken en de warme gevelkleuren typeren de stijl. Een woning met karakter!

 

Klassiek

Charmant & tijdloos…. De klassieke bouwstijl is nog steeds een populaire bouwstijl en natuurlijk niet zonder reden! De sierlijke en statige woningen van deze traditionele bouw spreken aan bij een groot publiek door de symmetrie, gebruik van sierlijke details zoals bijvoorbeeld een gemetseld oortje in de gevel aanbrengen of een sierlijst aan de dakgoot om de klassieke stijl te benadrukken.

 

Landelijk

Een landelijk huis is natuurlijk van alle moderne eisen voorzien voor een optimaal wooncomfrot, maar verder grijpen we graag terug op de historische waarde. Tijdens het ontwerp wordt rekening gehouden met traditionele designs, nostalgische aankleding en verrassende vormen. Vaak wordt deze stijl extra herkenbaar door het plaatsen van een rieten kap of het schilderen van de steen in een wit tint.

 

Modern

Heb je een moderne stijl? Dan weet je dat eigenlijk vast al wel een beetje. Deze bouwstijl kenmerkt zich door unieke eigenschappen en zijn onmiskenbaar.. Rechte lijnen, subtiele detaillering, open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen en materialen die opvallend met elkaar gecombineerd worden. Duurzaamheid & milieu spelen een belangrijke rol in deze stijl.

 

Eigentijds

Eigentijds is eigen, uniek. Alles mag! Speelse elementen in de gevels, bijzonder kleurgebruik, opvallende glaspartijen en gebruik van niet voor de hand liggende materialen. Waarschijnlijk is dit de stijl voor jou, wanneer je je in bovenstaande stijlen minder kunt vinden.

 

Twijfel je toch nog? Doe dan ook eens Dé Woonstijltest van SelektHuis!

 

Dé Woonstijltest

Woningen gebouwd door: SelektHuis