Een landelijke woning nog meer uitstraling geven? Een rieten dak geeft de landelijke stijl een authentieke uitstraling. Er bestaand heel wat feiten, maar ook heel wat fabels over een rieten dak. In dit blog vertellen we je meer over het riet waar SelektHuis mee werkt.

Droom jij van een rieten dak?

 

Waar komt het riet vandaan

Het riet dat SelektHuis gebruikt voor het dak, komt veelal uit Nederland zelf. In enkele gevallen kan het ook uit Roemenië of Turkijke. Afhankelijk van de woning en van het riet wordt de beste selectie gemaakt. Het eindresultaat is niet alleen afhankelijk van de rietkwaliteit, maar ook van de deskundigheid van de rietdekker. SelektHuis heeft dan ook een vaste partner, voor het bedekken van alle woningen.  Deze partner is een erkende rietdekker met een officieel keuringsrapport.

rieten dak, rietgedekte kap, rieten kap, riet, dakbedekking, huis bouwen rieten dak, rietgedekte kap, rieten kap, riet, dakbedekking, huis bouwen

Levensduur

Een rieten dak van SelektHuis heeft een levensduur van minimaal 25 jaar! Sterker nog: meer dan 40 jaar genieten van een kwalitatief goed dak is geen uitzondering. Waar de woning is gebouwd heeft invloed op het riet. Een bosrijke omgeving heeft een heel ander effect op de levensduur, dan wanneer je aan de rand van een woonwijk woont. De factoren die hierbij mee spelen zijn:

  • Onderhoud
  • Ligging van de woning
  • Hoek van de wind t.o.v. het huis
  • Stand van de zon t.o.v. het huis
  • Onderconstructie
  • Materiaal
  • Vakmanschap

Riet wordt tegenwoordig gemaakt van brandwerend materiaal. Nieuwe technieken, ontwikkelde vakkennis en het gebruik van de juiste materialen zorgen voor de essentiële brandveiligheid. Wist je trouwens dat een rieten dak wordt gemaakt van eenjarig riet? Meerjarig riet is hiervoor niet geschikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landelijk wonen doe je zo

Er zijn al talloze prachtige woningen gebouwd met een rieten dak, wij hebben enkele voorbeelden voor je. Elk huis is uit te voeren met een rieten dak, waardoor de woning helemaal eigen kan worden. Dus of je nu het budget hebt voor een grote landelijke boerderij of een leuke cottage. Een rieten dak is altijd binnen handbereik!

rieten dak, rietgedekte kap, rieten kap, riet, dakbedekking, huis bouwen rieten dak, rietgedekte kap, rieten kap, riet, dakbedekking, huis bouwen rieten dak, rietgedekte kap, rieten kap, riet, dakbedekking, huis bouwen