Een nieuwe gezinssituatie, andere woonwensen dan vroeger of gewoon je oude huis/interieur zat? Dan moet je keuzes gaan maken. Welke opties zijn er allemaal als je je niet meer thuis voelt in je eigen huis? Welke kant wil je op? Wat zijn je wensen? Maar ook: wat is je budget? Met al deze vragen moet je rekening houden als je gaat voor nieuwbouw of verbouw. Ik probeer alle voors en tegens naast elkaar te zetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Nieuwbouw = comfort

Vaak staat een nieuwbouwhuis voor meer comfort. Dus als je je huidige woning zat bent, kun je kijken welke opties nieuwbouw voor je biedt. Een nieuwbouwwoning is vaak beter geïsoleerd, zowel tegen hitte en kou als tegen geluid.

Bestaand = karakter

Een bestaand huis heeft vaak meer karakter. Denk aan de échte oude jaren 30-details of de prachtige ornamenten die je in herenhuizen vaak tegenkomt. Er is in stijl geleefd, en dat mag gezien worden!

Keuzevrijheid

Als je een nieuwbouw huis gaat bouwen, heb je bij bepaalde aannemers de volledige keuzevrijheid. Bij project- en seriematige bouwers zal deze vrijheid beperkt zijn, bij particuliere woningbouwers is deze vrijheid eindeloos! SelektHuis is zo’n partij: hun Made by You-concept stemt de woning volledig af op jouw woonwensen.

Verbouw = weer verliefd

Een verbouwing van je bestaande huis kan veel nieuwe mogelijkheden bieden. Een wandje weghalen voor een meer open ruimte, een aanbouw voor meer ruimte en een nieuwe keuken voor een frisse look & feel. Ook met een kleine ingreep kun je je huis weer spannend maken. Een nieuw verfje op de kozijnen en deuren, een nieuw behang op de muur of een nieuwe vloer, en je huis is weer als nieuw! De kosten blijven hiermee beperkt, maar het voelt als een nieuw huis!

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer voordelen van de beide opties. Overall kunnen we dus zeggen: óf verhuizen (bestaand of nieuwbouw), óf verbouw (groot of klein). De keuze is aan jou… Wat doe jij om weer verliefd te worden op je huis?