“Wow, wat een mooie woning.” Je hebt het jezelf vast wel eens horen zeggen. De buitenkant van een huis is het eerste wat je ziet en dus het eerste waar je je oordeel over geeft. Of het nu je eigen huis is of dat van een ander. Het uiterlijk van een huis heeft vaak een sfeer of een stijl. Of je dit mooi vindt of niet is heel smaakgevoelig. Het kiezen van één van de bouwstijlen die het beste bij je past, is daarom een belangrijk onderdeel van de woning. Bij het bouwen van een eigen huis moet er al snel over de bouwstijl nagedacht worden.

De keuze voor een bouwstijl is vaak afhankelijk van de omgeving, de huizen in de buurt, maar natuurlijk ook wat je zelf mooi vindt en jouw woonwensen. Zo kun je een aantal voorbeeldwoningen of architectuur in gedachten hebben.

Bouwstijlen en nieuwbouw

Ook nieuwbouw woningen kunnen in jasje met een oude of klassieke bouwstijl gegoten worden. Zo blijft de woning van alle moderne gemakken voorzien.

Hou je meer van moderne architectuur, dan is een dergelijke bouwstijl uiteraard ook heel goed mogelijk voor het bouwen van het huis van je dromen. Het mooie hierbij is dat binnen en buiten naadloos in elkaar opgaan. Functie en decoratie lopen door elkaar heen en versterken elkaar zelfs. Het interieur en het exterieur van een moderne woning maken het tot een mooi geheel.

We hebben nu de meeste uiteenlopende bouwstijlen genoemd, maar er zijn nog zoveel meer bouwstijlen en woningtypes. Met hulp van deskundige architecten, ontwerpers en bouwdeskundigen hebben we een aantal basis stijlen en categorieën geselecteerd om je te helpen in het oerwoud van keuzes. Zo is er een bouwstijl voor ieders smaak.