Als je een huis wilt gaan bouwen, komt er veel op je af. Natuurlijk is er al het regelwerk, financiële rompslomp en technische details. Maar gelukkig zijn er ook veel leuke dingen! Bijvoorbeeld het ontwerp van je woning. De landelijk, moderne bouwstijl is een mix van twee stijlen dat prachtige resultaten oplevert én een heel scala naar nieuwe ontwerp mogelijkheden!

Verschillende bouwstijlen

Hoe wil je dat je woning eruit gaat zien? En hoe moet de woning ingedeeld worden? De bouwstijl die je kiest heeft namelijk ook gevolgen voor de verder bouwkeuzes! De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos… Landelijk, Romantisch, Jaren 30, Modern, Eigentijds, Klassiek, Elegant, Robuust, Historiserend… Maar je kunt ook denken aan architectuurstijlen. Het kubisme, Frank Lloyd Wright, schuurwoningen, de Tudorstijl zijn hier voorbeelden van!

Landelijk meets modern

De landelijke bouwstijl is een typisch Hollandse stijl van huizen die je veel terug ziet op het platteland en in beboste gebieden. Deze traditionele bouwstijl is natuurlijk erg mooi en de woningen hebben een tijdloos karakter. Door het gebruik van natuurlijk materialen (zoals riet en eiken hout) hebben deze huizen een warme uitstraling. Dat spreekt aan! Maar na honderden jaren de boerderijen, Saksische woningen en Twentse of Friese bouwstijl in het landschap te hebben gezien, is het wel eens tijd voor iets nieuws.

Aan de andere kant zijn er moderne woningen die sinds de tachtig en negentig ook steeds meer aan populariteit winnen. Deze woningen zijn niet alleen gericht op comfort en ruimte, maar zijn ook vaak heel strak en clean. Door de less=more filosofie die achter het woningontwerp schuil gaat, wordt de woning alleen snel koud of afstandelijk.

Gelukkig kunnen de landelijke en moderne stijl ook heel goed samen! En zeg nou zelf… Het is prachtig!

Welkebouwstijl4Welkebouwstijl2Welkebouwstijl3

Ook weten hoe deze stijl in je inrichting staat? In ‘Leuke match; landelijk en moderne interieurs’ laten we het zien!

Bekijk blog

 

Woningen gebouwd door: SelektHuis