Je ontkomt er eigenlijk niet meer aan! De trends voor 2017 zijn aanwezig qua kleur en materiaal. Het mag gezien worden, het mag knallen en het mag vooral groen zijn! Van Petrol tot Dennengroen. Combineer dit met veel verschillende planten en een kurkwand en je zit spot on trend….

Is jouw interieur al trendproof?

 

Petrol

Deze kleur is een tint uit de koude range, maar voelt alles behalve dat! Creëer een warm en luxueus gevoel met fluwelen kussens en een fijne plaid. Ook op de wand is Petrol een echte sfeermaker. Combineer met bijvoorbeeld veel planten in verschillende potten. Details van messing en koper maken het rijke gevoel compleet.

Trends 2017 Interieur Trends 2017 Interieur: Petrol, Groen & Kurk

Bron: Martina Gemmola

Groen

Hoe snel zou een groen tint jouw huis accentueren? Geen voor de hand liggende keuze, maar je moet toegeven dat dit zeker wat heeft in combinatie met de juiste accessoires en materialen als kurk. Gebruik daarnaast veel aardetinten en voorzie jouw kamer van een leren vlinderstoel of salontafel van gerecycled hout.

Bron Pinterest2 Trends 2017 Interieur: Petrol, Groen & Kurk

 

*Stoel te koop bij Goossens Wonen. Beeld links via Pinterest

Kurk

Kurk is weer helemaal hot! Het is een materiaal dat heel lang geleden al werd gebruikt op de wanden, maar als ouderwets werd beschouwd. Maar niets blijft lang ouderwets….
Naast dat het heerlijk natuurlijk oogt, kan het in sommige ruimtes ook juist handig zijn. Denk aan een strook kurk boven het bureau om belangrijke notities op te kunnen prikken, telefoonnummers en meer. Ook in accessoires en meubelen vind je het gebruik van kurk terug zoals tafels en zitbankjes met een tafelblad of zitvlak van kurk. En met het behang dat tegenwoordig makkelijk bij de lokale bouwmarkt of online te bestellen is, kun je zelf ook nog eens aan de slag! #DIY

Trends 2017 Interieur: Petrol, Groen & Kurk Trends 2017 Interieur: Petrol, Groen & Kurk

*Beeld: Links via Pinterest, rechts Ikea

Metalen

Zilver, Goud, Koper, Messing…. Voor elk metaal lijkt er wel een seizoen te zijn en koper is echt maandenlang het metaal geweest dat niet mocht ontbreken in het interieur. Deze trend is redelijk stabiel gebleven en nog steeds vind je leuke accessoires in koper. Maar pas op….: Hier komt messing!
Messing is ook zo’n ouderwets dingetje wat een terugkeer maakt en graag de show steelt.

Trends 2017 Interieur: Petrol, Groen & Kurk

*Kleur Denim Drift door Flexa Colourlab

Kun je nog niet echt afscheid nemen van het koper? Geen probleem! Metalen mixen & matchen is super hip en gewaagd. Go for it!

Check voor meer inspiratie ook ons Pinterest bord!