Je kunt bijna geen winkel meer in zonder dat je tegen supertoffe woonaccessoires aanloopt in geometrische vormen!

Maar weet je dat je deze ook heel makkelijk zelf kan maken? En het is nog leuk ook! Zo kun je zelf bepalen welke geometrische vormen je wilt, in welke kleur en welk formaat. Maak jouw woonkamer ook helemaal hip en creëer jouw eigen geometrische Eyecatcher!

Wat heb je nodig voor jouw eigen geometrische Eyecatcher?

  1. Rietjes ( de rechte die niet kunnen buigen 😉 )
  2. IJzerdraad
  3. Tang om het ijzerdraad te knippen
  4. Schaar
  5. Spuitverf in kleur naar keuze

 

Stap 1: Basis techniek

De basics zijn eigenlijk hoe je met de rietjes een driehoek kunt vormen. Neem 3 even lang geknipte stukken van het rietje en rijg deze op het ijzer draad. Vervolgens buig je het ijzerdraad na elk stuk 45 graden, waardoor je een driehoek vormt. Om de driehoek vast te maken, rijg je het ijzeren draad weer door het eerste rietje.  Zo zou het er nu uit moeten zien. Gelukt?

DIY geometrische Eyecatcher

Wanneer je draad tekort komt, kun je gewoon een nieuw stuk draad om het eind van het andere draad draaien.

Stap 2: Wat ga je maken?

Voor de diamantvorm heb je het volgende nodig: 5 volledige lengte rietjes, 5 rietjes teruggebracht tot de helft, en 15 rietjes teruggebracht tot 1/3. Knip vervolgens een lang stuk draad af. Mocht je uiteindelijk toch een tekort draad hebben geknipt, kun je zoals boven beschreven staat weer draad toevoegen. Nu ga je eerst een vijfhoek maken van de 5 rietjes die je door de helft hebt geknipt. Laat bij het eerste rietje nog een stuk draad uitsteken, zodat je deze kunt verbinden met het draad dat uit het laatste rietje komt.

DIY geometrische eyecatcher

Op elke hoek maak je nu de 5 volledige rietjes vast. Je begint met 1 hoek en rijgt 1 rietje, buigt het draad in een hoek naar beneden en rijgt nog een rietje. Maak deze vast als volgt:

DIY geometrische vormen

Ga verder tot alle 5 rietjes zijn bevestigd.

De volgende stap is de bovenzijde van de diamant. Vanuit elke zijde van de vijfhoek, maak je een driehoek van de 1/3 rietjes. Wanneer je dit hebt gedaan, moet jouw geometrische vorm er als volgt uitzien:

DIY, geometrische vormen

Sluit als laatste alle driehoeken aan de bovenzijde weer af met een rietje. Om het geheel te verstevigen, kun je het draad nog door enkele rietjes halen en wanneer je dit doet, het draad even op de hoek om het bestaande draad draaien. Nu is ie klaar om gespoten te worden! Tip: Zet ‘m bij het spuiten even op de kop, zodat je de meeste zijdes in 1x keer kunt spuiten.

DIY gevonden via Pinterest op Ash and Crafts.
Bekijk de blog voor een uitgebreidere versie van deze DIY en andere leuke projecten!