Bij de voordeur kun je al de sfeer bepalen van jouw huis, door bijvoorbeeld een krans aan de deur te hangen. Een mooie plantenbak naast de deur met kleurige bloemen of juist een strak adresbord met moderne verlichting. In dit blog laten we je zien hoe je een warm welkom kan geven met behulp van een lente krans in verschillende stijlen.

Lente krans

Het mooie van zo’n krans is, dat je deze voor elk seizoen kan gebruiken. Je vervangt simpelweg de bepalende decoratie van dat seizoen! Vaak kun je ze al koop voor weinig, bij de huis-tuin- en keukenwinkels. Ook bij de tuincentra hebben ze vaak wel een assortiment met verschillende maten en takken. Of je maakt ‘m gewoon zelf, nog leuker!

Takken verzamelen!

Wanneer er gesnoeid wordt, moet je er bij zijn. Berkentakken zijn heel geschikt, maar deze worden vaak in het najaar gesnoeid. Twijgen van een druivenrank of blauwe regen zijn ook heel geschikt, zorg er wel voor dat je de lange twijgen verzamelt.

Krans vlechten

Neem de langste twijg die je hebt en maak hier een cirkel van, zet het vast met ijzerdraad. Vervolgens ga je de andere taken er om heen winden. Het is even een klusje om de takken er mooi in een ronding omheen te krijgen, maar het is zeker de moeite waard. Steek elke volgende tak tussen de reeds bevestigde takken en doe dit ook met de uiteinden. Zo hoeft er verder geen ijzerdraad meer aan te pas te komen. Hoe ‘dik’ je het maakt is aan jezelf, ga je voor een robuuste volle of subtiel brocante krans?

Krans versieren

Versier de krans met bloemen en takken naar keuze. Je kunt kiezen voor neppers, deze blijven natuurlijk langer mooi. Of je kunt kiezen voor bladeren en bloemen die goed drogen, denk aan lavendel bijvoorbeeld.

Wat we nu ook veel zien, zijn vetplanten. Die zijn superhip en wanneer je hier neppers van op jouw krans lijmt, dan zijn ze haast niet van echt te onderscheiden. Net even wat anders dan de fleurige bloemen! Je kunt ook een houten tekst of letter toevoegen om het geheel nog persoonlijker te maken.

Blog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIY, vetplanten

 

We zetten een aantal prachtige kransen op een rij, die wij voor je op Pinterest hebben gevonden.

Blog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIY Blog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIY Blog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIYBlog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIY Blog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIY  Blog Lente Krans, huis bouwen, huis inspiratie, interieur inspiratie, DIY