Heb jij al plannen gemaakt voor Hemelvaart? Zoniet, dan hebben wij misschien nog een aantal tips voor je!

Hemelvaart festiviteiten

Met al dat geklus in huis of de voorbereidingen voor de bouw van jouw nieuwe huis, ben je ook wel eens aan ontspanning toe! Met Hemelvaart zijn er volop festiviteiten om even aan de stof en het verf te ontsnappen…

Blog, Hemelvaart, festival, festiviteiten, braderie, jaarmarkt, kermis, food truck festival Blog, Hemelvaart, festival, festiviteiten, braderie, jaarmarkt, kermis, food truck festival Blog, Hemelvaart, festival, festiviteiten, braderie, jaarmarkt, kermis, food truck festival

 

 

 

 

 

 

Dauwtrappen

Nog steeds is dauwtrappen erg populair, in alle vroegte stap je op jouw fiets naar 1 of ander natuurgebied, meer of je gaat voor een lange georganiseerde wandeling. Dit komt voort uit een ver verleden, waarin men om 3 uur ’s nachts opstonden om met hun blote voeten door het gras te lopen en dansten & zongen. Ook wel ‘hemelvaren genoemd’. Dat is in ieder geval 1 van de verhalen!

Tegenwoordig kun je mee met georganiseerde excursies, fietstoertochten, of wandelingen waarbij nog een gezamenlijk ontbijt wordt georganiseerd. Ook zijn er overal in het land festivals te bezoeken.

Activiteiten

Als je van Jazz houdt, is Breda the place to be! Het Breda Jazz festival is van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei. Lees meer op Breda Jazz festival.

In Diepenheim is er een gratis muziekfestival, Jannarok. Hier treden verschillende bands op en is er een ‘Beste Bandje Voor’ wedstrijd. Daarnaast is er een programma met verschillende kunst & cultuur elementen.

Oerrock vindt plaats van donderdag 25 mei tot en met zaterdag 27 mei in Ureterp, Friesland.
Er is een kick-ass line up met o.a. Kensington, Blof, Douwe Bob en Miss Montreal.

Ben jij meer op zoek naar een evenement met voor ieder wat wils, zou je het Festival Weekend Woudrichem kunnen bezoeken. Er is hier een jaarmarkt en een kinderrommelmarkt. Daarnaast vindt het jaarlijkse Woerkums kampioenschap vis bakken plaats. Ook de kinderen kunnen zich nog lekker even vermaken op de kermis!

Wil je een combinatie, dan is Brapop in Apeldoorn misschien een optie. Een braderie met popfestival! Ook voor de kinderen zijn er talloze andere activiteiten zoals een minikermis of over water lopen in enorme doorzichtige ballen….

 

In Amsterdam ten slotte, vindt het Hemeltjelief! festival plaats. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Daarnaast sluiten ze aan het eind van de dag met een afterparty in Noorderlicht, die enkel toegankelijk is vanaf 18 jaar.

Dus stof jezelf af, tut jezelf op en ontspan tijdens 1 van de vele festiviteiten. Have fun!