Je gaat een huis bouwen. Bouw je die voor het leven, of maar voor even? Toekomstgericht bouwen, daar hebben we het over. Bij de bouw van jouw huis is dit iets om zeker goed over na te denken. Als het gaat om het ontwerpen en bouwen van een woning is wat aandacht voor de toekomst zeker geen overbodige luxe.

Een huis dat rekening houdt met de toekomst

Gezinsituatie

Stel: je hebt op dit moment thuiswonende kinderen, die op termijn op zichzelf gaan wonen. Er zijn dan twee slaapkamers die niet meer als slaapkamers worden gebruikt. Wat ga je er dan mee doen? Als je ervoor kiest om in de muur tussen beide kamers geen leidingen en/of stopcontacten te plaatsen, dan is de wand makkelijk weer te verwijderen. Hiermee ontstaat één riante ruimte die je bijvoorbeeld als fitnessruimte, hobbykamer of werkkamer kunt gebruiken.  Moet je maar net opkomen!

Blog, toekomstgericht bouwen, woongemak, wooncomfort, huis bouwen Blog, toekomstgericht bouwen, woongemak, wooncomfort, huis bouwen

Volop in het leven

Een ander voorbeeld is dat je op termijn graag een slaapkamer op de begane grond zou willen hebben. Dit kan zijn vanwege gezondheid, ouderdom of gewoonweg gemak. Je kunt hier in het ontwerp al rekening mee houden door bijvoorbeeld de afmeting en positie van kozijnen hier op af te stemmen en eventueel al (loze) leidingen voor wandcontactdozen en lichtpunten aan te laten brengen.

Blog, toekomstgericht bouwen, woongemak, wooncomfort, huis bouwenBlog, toekomstgericht bouwen, woongemak, wooncomfort, huis bouwen

 Voorkomende situaties

Of het nu gaat om bovenstaande voorbeelden, draaicirkels voor een rolstoelgebruiker, indeling van sanitaire ruimtes en de keuken, de hoogte van raamopeners, deurkrukken, lichtschakelaars of het plaatsen van een lift. In de ontwerpfase is het belangrijk om deze zaken in kaart te brengen, zodat je jouw woning op het moment dat dit nodig is, makkelijk kunt aanpassen op jouw behoeftes.

SelektHuis is dé perfecte partner om je te helpen met het maken van de juiste keuzes.   Wil je meer weten over SelektHuis als bouwbedrijf? Bekijk dan ook vooral even de website of vraag de SelektSpecial aan!