Het voorjaar staat voor de deur, dus het perfecte moment voor jouw eigen Indoor Kruidentuin. De meeste zaden kunnen komende maand al de grond in, dus waarom start je niet in jouw eigen keuken met heerlijke verse kruiden? Breng nog meer smaak aan die lekkere maaltijden met eigen gekweekte basilicum, tijm of peterselie.

Tips & Tricks voor jouw Indoor Kruidentuin

Lijkt het je wat? Al die lekkere verse kruiden in jouw keuken, altijd op voorraad en klaar voor gebruik! Wij helpen je op weg en misschien kun je vandaag nog wel beginnen met jouw Indoor Kruidentuin

Hoe begin je?

Vraag je eens af welke kruiden je veel gebruikt in de keuken. Dit kan helpen beslissen met welke kruiden je wilt beginnen. Veel kruiden zoals bijvoorbeeld koriander, peterselie en basilicum, kunnen prima groeien in blikken of potten. Als je een echte beginner bent, zou je er voor kunnen kiezen om met zaailingen te beginnen en niet met zaden, omdat er veel mis kan gaan van zaad tot zaailing! Daarnaast is basilicum het perfecte kruid om mee te beginnen, omdat het heel snel groeit, je ziet wanneer het water nodig heeft en het herstelt ook weer goed na het geven van water.

HuisBouwen.nl Food Lifestyle Blog Indoor KruidentuinHuisBouwen.nl Food Lifestyle Blog Indoor Kruidentuin

Wateren

Kruiden geef je geen water zoals je de kamerplanten zou doen. Eigenlijk moet je ze elke dag matig water geven.

Ga ervoor!

Heb je die basilicum wel onder controle? Of wil je gewoon een meer uitgebreide kruidentuin; ga dan ook voor oregano, munt, rozemarijn en tijm. Kijk ook naar welke keuze je maakt bij het kopen van de kruiden, lees het etiket. De 2 meest voorkomende oregano soorten zijn bijvoorbeeld de mediterrane, die je wellicht ook in de kast in gedroogde vorm hebt staan, maar er is ook mexicaanse voor gebruik in kruidige gerechten met bonen en/ of tomaten. Ook heb je verschillende soorten munt.

HuisBouwen.nl Food Lifestyle Blog Indoor Kruidentuin  HuisBouwen.nl Food Lifestyle Blog Indoor Kruidentuin

Let op

Ga je jouw Indoor Kruidentuin in een leuk DIY stijl uitvoeren, denk er dan aan dat in een blik of glazen pot geen gaten zitten om het overtollige water af te voeren. Wat je zou kunnen doen is bijvoorbeeld een laagje kiezels, steentjes of iets dergelijks. Zo kun je ook goed in de gaten houden of je water moet geven of niet!
Gebruik voedzame potgrond (evt. biologisch) en kijk naar een mengsel dat turf-vrij is. Meestal zie je bij de tuincentra ook wel zakken potgrond, specifiek voor moestuinen.

HuisBouwen.nl Food Lifestyle Blog Indoor Kruidentuin

 

Bekijk voor DIY inspiratie ook ons Pinterest bord.

We zien graag in een reactie hieronder de vorderingen van jouw Indoor Kruidentuin of bestaande kruidentuin!