Zitten we daar niet allemaal op te wachten? Zonne-energie. Die eerste zonnestralen van het voorjaar, waardoor we ons steeds beter gaan voelen en ons lichaam zich weer kan opladen na zo’n donkere koude periode? Je bruist weer van de energie en kunt lekker lang borrelen in de achtertuin omdat het steeds langer licht is buiten.

Waar wordt zonne-energie voor gebruikt?

 

Energiezuinig bouwen met zonnepanelen

Natuurlijk! Zonnepanelen. Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. Een zonnepaneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. SelektHuis bouwt alle woningen standaard met 6 zonnepanelen inclusief een omvormer. De omvormer wordt aan het elektriciteitsnet gekoppeld en converteert de gelijkspanning van de zonnepanelen naar de wisselspanning van het lichtnet. Beetje technisch, maar om gebruik te maken van de energie van de zonnepanelen, heb je dus een omvormer nodig. De zonnepanelen vervangen niet het energienetwerk, waarop je aansluiting moet hebben.

Wanneer je meer energie opwekt met de panelen, dan je verbruikt, wordt de stroom doorgesluisd naar de energiemaatschappij en loopt de verbruiksmeter achteruit. Het gebruik van zonnepanelen is dus energiezuinig en levert ook nog eens wat op!

Energiezuinigheid: Zon geeft energie Energiezuinigheid: Zon geeft energie

 

De zonnige kant voor jouw mobiele apparaten

Tsja, de technologie stopt hier niet ineens. Want als dit soort panelen geschikt zijn om een huis te voorzien van stroom, dan moet dit ook mogelijk zijn voor andere toepassingen….

Wat dacht je van een Window Solar oplader? Deze grappige gadget is klein, mobiel en door de zon oplaadbaar! Je plakt het aan een raam, waardoor altijd de juiste zijde de zonnestralen opvangt en na zo’n 13 uur is het apparaatje opgeladen en kan jouw mobiel on the go tot wel 60% opladen.

Wil je iets sjiekers in huis, iets dat meer ‘blend’ met jouw zorgvuldige samengestelde interieur?
Wat dacht je van de Solar Suntree? De Suntree heeft een prachtig design en is voorzien van 9 kleine zonnepanelen.

Zon geeft energie

Window Solar Oplader

Zon geeft energie

Solar Tree

 

 

 

 

 

 

Deze leuke gadgets zijn o.a. verkrijgbaar bij XD Design

 

Zonne-energie toekomstgericht

Zoals al eerder vermeld, bouwt SelektHuis alle droomwoningen standaard met zonnepanelen en hopen hier een bijdrage mee te leveren aan een duurzame toekomst. Ook bij bestaande woningen is het mogelijk om zonnepanelen alsnog te laten plaatsen, hier zijn genoeg specialisten voor te vinden.

De ontwikkelingen staan in ieder geval niet stil en enkele jaren geleden ontwierp Neville Mars al een innovatief Solar Forest waarmee zonne-energie zou kunnen worden opgevangen en om te zetten in energie voor dezelfde elektrische auto’s die onder de bladeren van het bos beschut & koel geparkeerd kunnen worden.

Energiezuinigheid: Zon geeft energie Energiezuinigheid: Zon geeft energie

Hoewel de toepassingen van zonne-energie nog niet standaard in onze leefwereld en straatbeeld voorkomt, blijkt wel dat het niet lang meer kan duren, voordat dit wel een feit is!

Wil je meer weten over energiezuinigheid en duurzaamheid? Lees dan ook de blogs van onze EPC Specialist Michel de Graaf.

Bekijk blog