Wanneer je een huis gaat bouwen, wil je het goed doen. Zo energiezuinig en duurzaam mogelijk waarschijnlijk. Dan wil je natuurlijk ook een WTW installatie? Een Warmte Terug Win installatie levert namelijk een enorme energiebesparing op, vooral in de winter!

Wat is een WTW Installatie?

Een WTW installatie is een ventilatiesysteem, compleet weggewerkt in het huis natuurlijk, dat ervoor zorgt dat koude, schone buitenlucht opgewarmd wordt voordat de lucht de woning binnenkomt. Hiervoor wordt de warme lucht uit het huis gebruikt, hiervoor wordt een warmtepomp gebruikt. Daarnaast bestaat de installatie doorgaans uit een ventilator en zitten er in de woning inblaaspunten en afzuigpunten. Het systeem werkt het beste wanneer alle ramen en deuren gesloten zijn. Om die reden, levert het ook de meeste energiebesparing op in de winter, want dan heb je doorgaans alles gesloten.

Frisse lucht

Met een WTW installatie heb je altijd frisse, schone lucht in huis. Immers de lucht van buiten wordt naar binnen gehaald en de lucht van binnen wordt naar buiten geblazen. Er is dus een constante aanvoer van frisse buitenlucht en een constante afvoer van binnenlucht. Het rendementen op een WTW installatie ligt gemiddeld tussen de 80 – 95%. Zeker bij woningen die goed geïsoleerd zijn, want hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe minder frisse lucht er door het huis beweegt en via andere wegen het huis binnendringt.

 

Nog even in beeld

WTW installatie, warmte terug win, ventilatiesysteem, energiezuinig bouwen, energiebesparing

 

Wil je meer informatie over bouwstijlen, bouwmethoden of je verdiepen in duurzaam bouwen, kijk dan ook eens op de website van SelektHuis!

Bron: SelektLiving, powered bij SelektHuis