Je gaat een huis bouwen en er zijn veel keuzes te maken. Van keuzes op architectonisch niveau, tot aan de keuze hoeveel en op welke hoogte wellicht de stopcontacten geplaatst zouden moeten worden. Als je dan gaat bouwen, vergeet dan vooral niet vooruit te kijken. Tot in hoever kun je of wil je het zo onderhoudsarm mogelijk maken en is dit te combineren met de andere woonwensen?

Onderhoudsarm is besparen

Kunststof kan ontzettend veel op onderhoud besparen in de toekomst. En kosten besparen om te besteden aan ‘leuke dingen’ wil toch iedereen?!
Tegenwoordig maken ze kunststof elementen van hoge kwaliteit. Het materiaal is kleurecht, bestand tegen allerlei weersinvloeden en hebben een hoge slagvastheid. Eigenlijk een heel goed alternatief voor bijvoorbeeld een hardhouten kozijn is dus een kunststof kozijn die aan deze voorwaarden voldoet.

Recycle

Daarnaast kun je kiezen voor duurzaam kunststof, waarbij restmaterialen die bij productie vrijkomen, opgevangen worden en opnieuw gebruikt worden. Hiermee maken je een milieubewuste keuze, dit kan ook zeker een belangrijke factor zijn in het bepalen van de materialen.

Nu denk je misschien: Kunststof, nee!

Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de kunststof kozijnen die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn deze haast niet meer van echt hout te onderscheiden! Ze worden voorzien van een houtnerfstructuur en krijgen hierdoor een authentieke uitstraling. Ze worden bovendien uitgevoerd in iedere stijl, van klassiek tot strak. De toepassing kan dus in praktisch elke stijl die je voor ogen mocht hebben, zonder afbreuk te doen aan de uitstraling.

Onderhoudsarm bouwen, huis bouwen, eigen huis, kosten, kozijnen, kunsstof Onderhoudsarm bouwen, huis bouwen, eigen huis, kosten, kozijnen, kunsstof

Welke elementen onderhoudsarm?

Niet alleen kozijnen kunnen vervangen worden door een onderhoudsarme exemplaren. Kijk ook naar goten, boeidelen en overstekken. In de toekomst kun je, zoals eerder aangegeven, veel op onderhoud besparen in de toekomst. Meer onderhoudsarme elementen, betekent meer besparing.

Onze tip

Onze tip is dus eigenlijk concreet: Maak weloverwogen keuzes met betrekking tot materialen & kosten, uitstraling en beschikbaarheid van de onderhoudsarme onderdelen. Zo ben je goed voorbereid op jouw toekomst en de toekomstbestendigheid van jouw droomhuis.

Wil je meer informatie over bouwstijlen, bouwmethoden of je verdiepen in duurzaam bouwen, kijk dan ook eens op de website van SelektHuis!

Bron: SelektLiving, powered bij SelektHuis