Staat jouw BBQ al weer klaar om in gebruik te nemen? Of is de buitenkeuken compleet ingericht en klaar om de lekkerste gerechten in te gaan bereiden. Het tijdperk van de standaard hamburgers, worstjes en saté’s op de BBQ gooien, is wel een beetje voorbij…

BBQ pakketjes, een volledige maaltijd

Maak complete gerechten klaar, waarbij één vleesgerecht wordt aangevuld met een lekker bijgerecht, maaltijdsalade of bijvoorbeeld een gepofte aardappel. Zo kun je lekker variëren met de BBQ en raken die smaakpapillen nooit verzadigd door de lekkere smokey vleesmaaltijden op tafel!

Je kent het misschien wel, een lekkere zalmmoot met de nodige kruiden en citroen lekker in de oven garen. Zo zijn er ook lekkere recepten voor de BBQ, die naast vlees of vis ook groente en/ of aardappeltjes bevatten, waardoor je per gezinslid een complete maaltijd op tafel kan zetten. Wij hebben er 1 voor je geselecteerd om uit te proberen!

Kip – Hawai pakket

Je hebt ongeveer 10 minuten voor de voorbereiding nodig en 15 minuten om het te koken, goed te doen dus, zelfs op werkdagen! Dit recept is voor 4 pakketjes.

huisbouwen.nl bbq food lifestyle blog selekthuis

Wat heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • 1 kopje zoete BBQ saus
  • 400 gram ananasschijven op sap
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 in plakjes gesneden courgettes
  • bosui om te garneren

Leg 4 stukken aluminium folie klaar, groot genoeg om de kip en de groentes in te doen. Leg de kip in het midden en verdeel de groentes over de kipfilets, daarna leg je er 2-3 ananasschijven op.
Meng in een kom de BBQ saus, het sap van de ananas, de sojasaus en de knoflook. Per pakketje verspreid je ongeveer 2 eetlepels van deze saus over het geheel. Ongeveer ¼ deel van de saus moet je overhouden!

huisbouwen.nl bbq food lifestyle blog selekthuis

Plaats de Kip-Hawai pakketjes op het rooster en laat het in ongeveer 15 minuten gaar worden. Na 7 minuten keer je het pakketje een keer. Het garen kan variëren (hoeveelheid kolen of hoogte rooster), dus controleer een pakketje om er zeker van te zijn dat jouw kip gaar is! Open de pakketjes voorzichtig op een bord en serveer het met nog wat druppels van de saus en garneer met de bosui.

Maak het helemaal af door het geheel op een houten plank te serveren! Eet smakelijk!

huisbouwen.nl bbq food lifestyle blog selekthuis

 

Bron: The recipe critic
http://therecipecritic.com/