Gewoon voor de fun, ter decoratie of om de kinderen bezig te houden: Paaseieren versieren!
We doen het allemaal en naast dat je de standaard verftabletjes en stickers kunt kopen in de winkel, zijn er nog talloze andere manieren om paaseieren te versieren. Kijk je mee naar een paar door ons geselecteerde & toch wel super leuk versierde paaseieren?

 

Oei, zoveel mooie paaseieren!

 

Heb jij al last van de paaskriebels? De paastakken staan en hier en daar staat een kleine paashaas te gluren of piept er een kuikentje? Wij geven je nog wat ideeën voor het weekend om lekker aan de slag te gaan met het versieren van paaseieren!

Stylish

Deze leuke combinatie vonden we op Pinterest. De koperen eieren zijn met bladkoper versierd en zal lastig aan te komen zijn, desondanks ziet het er wel superstylish uit en is het misschien de zoektocht waard! Denk aan een hobbywinkel of online en zoek richting verftechnieken. Het wordt nl. ook gebruikt om meubelen een koperlook te geven. De rose/ gevlekte eieren zijn versierd met witte tissue die met water en acrylverf zijn gekleurd. Laat het drogen, scheur het in stukken en mod podge het op de eieren. De zwart/witte kun je natuurlijk met een sharpie versieren of met 3d verf, voor wat extra effect!

Voor deze eieren zijn eieren gebruikt die zijn uitgeblazen. Dit kun je zelf doen, maar is best wat werk als je veel eieren wil versieren. Je kunt vaak rond deze tijd ook uitgeblazen kopen bij een hobbywinkel.

Blue & Gold

Ga je gewoon werken met gekookte eieren, dan is dit ook een prachtig project…

Deze eieren verf je met rode kool… Ja echt! Neem wat rode kool en kook deze in een ruime pan met 5 kopjes water, breng het aan de kook en laat het vervolgens 30-45 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens laat je het afkoelen. Wanneer het afgekoeld is, haal je de rode kool eruit en roer je er 4 eetlepels witte azijn door. Plaats de gekookte eieren in een diepe schaal en giet het vocht over de eieren. Zorg ervoor dat de eieren compleet ondergedompeld zijn en elkaar niet raken. Pas na ruim een uur zie je iets gebeuren en hoe langer je de eieren in het vocht laat, hoe dieper en rijker de kleur wordt. Na het uur, zou je ze om het half uur even moeten draaien, zodat de kant waar ze op liggen ook gaat kleuren. Wanneer je na 2-3 uur denkt dat het wel genoeg is, haal je ze uit het vocht, dan zijn ze een beetje groenig waarschijnlijk, maar wacht maar af tot ze opgedroogd zijn….

Om verschillende kleurtonen te creëren kun je ook elk uur wat eieren eruit halen, zodat er verschillen ontstaan in de kleurdiepte. Wanneer de eieren zijn opgedroogd kun je door middel van een kwast of tandenborstel met goudverf spikkels gaan maken. Goed laten drogen en klaar zijn deze prachtige royal paaseieren!

 

Hierbij nog wat inspiratie op het gebied van decoratie… Wij zouden zeggen, ga gauw aan de slag en een heel fijn Pasen!

 

Bron: o.a.  http://www.oursouthernhomesc.com, http://honestlyyum.com/, http://zwoste.de, http://www.lilyardor.com