7Bij een huis ontwerpen komen veel aspecten aan bod. Jouw wensen, dromen en eisen worden door een ontwerper of architect op papier gezet. Zo ontstaat er een op maat ontworpen woning in lengte, breedte, hoogte, vorm en stijl. Een architect begint in zijn woning ontwerp met een massastudie. Dit is de basisvorm die de woning heeft. Een T-kap is één van deze basisvormen. Vanuit deze basis wordt de woning vervolgens verder aangekleed tot het huis van jouw dromen. 

Maar dan kun je nog alle richtingen op: jaren 30, modern, landelijk, romantische, klassiek of de Blaricum stijl…  De uitstraling aan de buitenzijde kan namelijk worden voorzien van vele bouwstijl details. Samen geven deze de uitstraling aan de woning die zo voldoet aan jouw wens én de planologische eisen van de gemeente.

Wat is een T-kap model

De vorm van de kap is zeer bepalend. Naast een schildkap, zadeldak, wolfskap of mansarde kap is er het T-model. Met een T-kap kan elke bouwstijl ontworpen worden. Een huis met Tkap is een woning waarbij op het bovenaan een T te zien is. Het is dus een woning met een horizontaal gebouwd met een verticale vleugel. Een woning met een dak in de vorm van een T heeft een groot voordeel: er is genoeg ruimte voor een inpandige garage, veranda of bijwoning! Maar de verspringende daken geeft ook een speels en mooi effect in het landschap. Zo wordt de woning de eycather van de buurt!

In deze video van SelektHuis wordt een klein tipje van de sluier opgelicht van de diversiteit aan mogelijkheden.

Basismodellen van SelektHuis

SelektHuis bouwt vrijstaande woningen vanuit één van de 23 basismodellen. Een T-kap woning is er in de Nevada, Arosa, Jungfrau en Bernina. Elk model heeft verschillende afmetingen. Door te beginnen met een basismodellen ontstaan er vele voordelen. Zo wordt de woning snel gebouwd en blijft het bouwen in je eigen stijl betaalbaar!