Een sfeervol en stijlvol interieur, iedereen is er op zijn eigen manier naar op zoek. Waar de één prachtige design meubelstukken in zijn woning etaleert, koopt de ander sfeervolle meubels in bij de kringloopwinkel. Zo heeft iedereen een eigen smaak, en een eigen manier van huis inrichting.

Toch zijn dure banken en pompeuze meubelstukken niet meer het belangrijkste meubelstuk in je woning. Tegenwoordig kijkt men namelijk minder vaak naar individuele meubelstukken, en meer naar het totale sfeerplaatje in een woning. Hierbij wordt het individuele meubelstuk steeds minder belangrijk. Het zijn namelijk niet de grote meubelstukken die sfeer creëren, maar de accessoires.

De mooiste accessoire is niet te fabriceren: De kamerplant.

Kamerplanten zijn levende organismen, en kunnen daarom ook groeien en bloeien. Dit maakt een kamerplant een veelzijdige accessoire voor je woning.  Het is dé verbinding tussen een statisch interieur, en een levendige ruimte.

Ook meubelfabrikanten lijken in te zien dat een kamerplant de sleutel tot een sfeervol interieur is. Zij passen hun productie dan ook veelvuldig aan op deze trend, en produceren bijzonder meubilair en accessoires.

Multifunctionele sofa-kast

groen in het interieur

Het ‘Herb’ programma, van Turkse ontwerper Burak Kocak, is een multifunctionele leefhoek met een minimalistische uitstraling. De basis van het meubel is een bank. Aan beide uiteinden van de bank, kun je onder andere kiezen voor:

  • een aangesloten bijzettafel, met ingebouwde vaas houder.
  • een aangesloten boekenkast, inclusief ingebouwde leeslamp en USB-poort.

Een ideale oplossing als je planten in je interieur wilt verwerken en weinig ruimte hebt. De hele set neem maximaal ‘slechts’ 216 cm2 in beslag!

Hangende planten

 

Waarom zou je alleen planten op ooghoogte plaatsen, als je zo ook kunt ophangen? Zo zijn er tegenwoordig lampen met ingebouwde vaas houder. Meestal gaat het hierbij om buisframe lampen, zodat je kamerplant goed zichtbaar is.

Een andere mogelijkheid is de hangende kamerplant zonder aangekoppelde lamp. Een veel voorkomende verschijning is tegenwoordig de hangende vaas. Deze vazen hebben de vorm van een glazen bol, met een opening, ter verzorging van de planten. De hangende vaas zorgt voor een luchtige en ontspannen sfeer in je huis, en is geschikt voor planten die weinig onderhoud vereisen.

meer groen aan muur

hangende planten

 

 

 

 

 

 

 

Roomdividers en wandrekken met planten

Een sowieso al populair meubelstuk is de roomdivider. Zoals de naam al doet vermoeden gebruikt men dit meubelstuk om een grote ruimte te verdelen in twee of meerdere ruimtes. De plantenwand is hier een moderne versie van. Dergelijk roomdividers geven je huiskamer een interessante touche, en zal bij veel visite het onderwerp van gesprek zijn.

Planten worden vaker aan de wand bevestigd. Hiervoor zijn diverse wandrekken beschikbaar. Deze wandrekken geven je kamerplanten een kunstzinnige uitstraling.

Een andere trend zijn planten-ladders. Deze ladders zijn zowel als vrijstaand, als wandladder beschikbaar. Deze ladders beschikken over de nodige ruimte om je planten op te etaleren, en creëren een mooie groene barrière in je woning.

 

4-2-ladderwandrek met planten

 

Salontafels met plant

Salontafels met een ingebouwde ruimte om vazen in te zetten zijn in veel woonbladen een terugkerend item. Niet voor niets, want deze salontafels vormen je groene interieur tot een sfeervolle ruimte.

Naast salontafels met ruimte voor een inzet plant, zijn er salontafels dienen als een terrarium. Deze salontafels doen qua gebruikersgemak niet onder aan andere salontafels. Wel zorgen ze voor een frisse sfeer in de woonkamer, die door deze ‘groene salontafel’ de nodige creativiteit uitstraalt.

5-2-salontafel

Deze blog is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx.

Voor zijn werk bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar) bezoekt hij regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels, interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waaraan je je uren kunt vergapen. En hij vertelt hier graag over…

LEES MEER

Gevonden op: Foto header: Followfashion, Foto multifunctionele sofa: Homeli,  Foto wandrek met planten: CizzoFoto Plantenladder, Foto salontafel: Apartmenttherapy