Een Scandinavisch interieur is helemaal hot! Je kunt geen woonmagazine meer openslaan zonder dat je deze Scandinavische stijl tegenkomt. En terecht: de Scandinavische stijl is de perfecte mix tussen minimalistisch, stoer, stijlvol & sfeervol. Deze stijl uit het Hoge Noorden verovert langzamerhand onze interieurharten. Maar hoe creëer je nu het perfecte Scandinavische interieur?

Een witte basis

Laten we beginnen bij het begin. De basis van een Scandinavisch thuis is de kleur wit. Een Scandinavisch interieur bevat veel kleur, maar de basis van de inrichting zijn (overwegend) witte muren. De witte muren zorgen voor rust, zowel in het huis als in je hoofd. Want wat is er lekkerder dan thuiskomen na een lange werkdag in een rustige omgeving?

De natuur in balans

Als je Scandinavië zegt, zeg je natuur. Een belangrijk onderdeel van de perfecte Scandinavische look zijn natuurlijke tinten en materialen. Hout en beton, maar ook dierenvachten en leer maken je interieur gezellig, sfeervol en brengen het in balans.

Prints, prints & prints

Als de basis van het Scandinavisch interieur eenmaal gelegd is, kun je het interieur gaan aankleden. In een interieur geïnspireerd op Scandinavië spelen prints een grote rol. Vooral grafische en natuurlijke prints zijn veel terug te vinden. Deze prints komen terug in bijvoorbeeld de kussens op de bank, de schilderijen aan de muur en de vloerkleden op de grond.

A touch of…

… colour! Maak je interieur af met zachte pasteltinten: zachtroze, mintgroen of babyblauw zijn hierbij de favorieten. Ook grijs- en bruintinten gaan heel goed met deze stijl.  De juiste kleurenmix is van wezenlijk belang voor de rust in je interieur. Een goede kleurencombinatie zorgt ervoor dat het interieur luchtig, rustig en gezellig is.

Beeld via: Zwart Wit en Hout