De jaren 30-stijl is all about the details. Of je nu een oud ‘echt’ huis hebt in deze stijl, of dat je een nieuwbouw huis hebt in de stijl van de dertiger jaren. De details maken je huis helemaal af. Niet genoeg inspiratie? Hier een aantal voorbeelden hoe je met kleine of grotere ingrepen je woning helemaal jaren 30-proof kunt maken.

Over all zijn er twee categorieën binnen deze stijl. De oude dertiger jaren look en de strakke, moderne jaren 30-stijl. Alle stijlelementen die ik hierna noem, zijn uit te voeren in beide stijlen, voor ieder wat wils dus! Ben je gek op het karakter van de old school stijl, of gaat jouw hart sneller kloppen van de strakke stijl?

Sweet jaren 30 en suite

Hét stijlkenmerk van de Amsterdamse School (zo wordt deze stijl ook wel genoemd) zijn de en suite deuren.

  • Old school: met glas in lood
  • Modern: strak, zonder te veel poespas

Jaren 30 en suite deuren

Dambordje

Een ander stijlkenmerk voor deze stijl, is een dambordje. Ik hoor je denken: een wát? Tegeltjes in het dambord-motief gelegd. Heel goed te combineren met zowel de old school als de moderne jaren 30-stijl.

Dambordje jaren 30 vloer

Een warm welkom: stijlvolle deuren

Typerend voor deze stijl, zowel in de moderne als de klassieke Amsterdamse School, zijn gedetailleerde paneeldeuren.

Paneeldeuren jaren 30

Prachtige deurklinken

Om je stijlvolle deuren helemaal af te maken, gebruik je prachtige deurklinken. Met standaard klinken haal je het karakter uit de deur, je zult toch echt iets méér moeten doen. Mooi afgewerkte deurklinken maken de deur helemaal af!  In de old school stijl kun je gaan voor een erg gedetailleerde klink, in de moderne stijl zou ik gaan voor een iets strakkere klink.

Deurklinken jaren 30

Er zijn natuurlijk nog véél meer stijlkenmerken die passen in de jaren 30-stijl. Bij een mooi jaren 30-huis hoort natuurlijk een mooi passend interieur. Alvast veel plezier met het inrichten van je huis!

 

Bron: Pinterest