De zomervakantie is voor de meeste mensen alweer achter de rug. De vakantiegangers druppelen één voor één Nederland weer binnen. Voor mij betekent de nazomer vaak: een tuinfeest! Barbecues waarbij vakantieverhalen worden opgerakeld, foto’s soms vol trots maar vaak vol schaamte worden geshowd, en we nog heerlijk nagenieten van het onbezorgde leven dat Zomer heet. Héérlijk, en met de juiste tuinaankleding: prachtig!

On fire!

In de nazomer verdwijnt de zon al vroeg op de avond achter de horizon. Een échte musthave voor in de perfecte party-garden is een vuurschaal of vuurkorf. En voor de gelukkigen die helemaal ‘all out’ gaan: een open haard. Heerlijk warm bij het vuur kun je de hele avond genieten van leuk gezelschap! Wil je het feest helemaal af maken? Leg wat marshmallows met prikkers op tafel, zodat je ze kunt smelten in het vuur!

Gezelligheid met kaarsen en fakkels

In een tuin is verlichting belangrijk. Heb je er al eens over nagedacht om je tuin te verlichten met kaarsen en fakkels? Ze geven een mooie hoeveelheid licht, maar door hun dansen in de wind is het licht speels en sfeervol. Als je de fakkels door de hele tuin verspreidt, ontstaat er een heel mooi én gezellig effect!

Zitten in de tuin

Ook goede zitplaatsen zijn erg belangrijk. Denk hierbij aan een heerlijke lounge-set: een lekkere plof-bank vol met kussens, zodat je er de hele avond kunt zitten! Heb je veel gasten? Regel dan statafels met een leuke pastel-gekleurde rok. Op iedere tafel een schaaltje borrelnootjes, een paar kaarsen en je bent party-proof!

Decorate!

En als laatste: de versiering. Wat is een feestje zonder versiering? Denk aan leuke lampionnen, vlaggetjeslijnen en ballonnen, zodat het één en al feest is in de tuin.

Ik denk dat ik alles wel heb gehad. Met deze ingrediënten heb je gegarandeerd een heel erg leuk tuinfeest. Oja, en wijn. Heel veel wijn!