Het is bijna zomer: Het seizoen voor buitenfeestjes en DIY: zwoele zomeravonden en heerlijk buiten zijn.

Maar hoe later het wordt, hoe donkerder het buiten is. Daarom is verlichting in je tuin handig. Maar verlichting hoeft niet alleen een praktische functie te hebben, het mag er ook gezellig en sfeervol uitzien! Deze lampionnen slinger is makkelijk zelf te maken. In deze DIY laten we zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor DIY verlichting?

  1. Papieren bekertjes (met een leuke print)
  2. Kerstverlichting
  3. Een schaar
  4. Een Stanley mesje

Stap 1: de papieren bekertjes

Je begint met de papieren bekertjes. Heb je bekertjes met een leuke print? Dan kun je direct beginnen met deze stap. Als je witte bekertjes hebt, kun je ze eerst versieren met verf, papier of kraaltjes. Zet de bekertjes op z’n kop, en snij met het Stanleymesje een + (plusje) in het midden van de onderkant van de bekertjes. Maak het plusje net groot genoeg zodat de lampjes er doorheen kunnen en blijven zitten!

Stap 2: de lampjes

De tweede, en gelijk de laatste stap is het bevestigen van de lampjes. Druk de lampjes voorzichtig door de plusjes in de bekertjes. Zorg dat je evenveel bekertjes als lampjes hebt, voor het mooiste resultaat.

Nu je slinger af is, hoef je alleen nog de stekker in het stopcontact te steken en Klaar is Kees! Het is een hele mooie aanvulling voor je veranda of op je terras. De lampionnen geven sfeer en gezelligheid in je tuin. Heerlijk voor de late uurtjes die je in de tuin wilt doorbrengen.

De slinger is niet alleen heel leuk voor de veranda of het terras, maar ook voor in bijvoorbeeld een kinderkamer! In een kinderkamer geeft het een schattig en speels effect!

Tip: haal de lampionnen naar een droge plek als het regent. Papier en water gaat over het algemeen niet goed samen 😉 

Lampionnen slinger DIY

Foto’s gevonden op Vandiedingendus