Donderdag 23 november is het Thanksgiving (in Amerika). Een feest dat wij met zijn allen eigenlijk niet echt vieren, maar aangezien er steeds meer gebruiken overwaaien naar Nederland, waarom deze dan niet? Want hebben wij nou eigenlijk echt een reden nodig om een feestje te vieren….?

Thanksgiving

Thanksgiving Day is een nationale feestdag in Amerika, die dit jaar op 23 november gevierd wordt. Er wordt dankgezegd aan God voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Elk jaar wordt dit gevierd op de vierde donderdag in november. In Canada vieren ze ook Thanksgiving, maar omdat de oogst daar eerder eindigt, wordt het daar op de tweede maandag van oktober gevierd. Natuurlijk staat familie en ook vooral ETEN centraal. Voor ons reden genoeg om dus even te duiken in de Thanksgiving tradities, eetgewoontes en inspiratie voor een prachtig gedekte tafel!

Wat eten we?

Kalkoen is toch wel het hoofdgerecht met daarnaast aardappelpuree, zoete aardappels, sperziebonen, iets van een cranberry saus en als nagerecht een pecannotentaart of pompoentaart.

Familie

Naast eten staat ook familie centraal, met zijn allen samen zijn met Thanksgiving. Vaak is men de vrijdag na Thanksgiving Day ook vrij, waardoor je 4 dagen lang met je familie zou kunnen doorbrengen. Misschien is dit wat overdreven, maar ach, een lang weekend is altijd lekker. Traditioneel beginnen de amerikanen dan ook op de vrijdag met het inkopen voor Kerstmis en is hiermee de drukste dag in het jaar voor winkeliers. Dit staat ook wel bekend als Black Friday.

 

Inspiratie

Omdat lekker eten en family time altijd een goed idee zijn, hebben wij op Pinterest een mooie verzameling voor je gemaakt met tafeldecoraties en recepten. Hierbij een kleine greep uit de verzameling:

thanksgiving day thanksgiving feestdag blok eten tafel inspiratie 2thanksgiving day thanksgiving feestdag blok eten tafel inspiratie 2

thanksgiving day thanksgiving feestdag blok eten tafel inspiratie 2thanksgiving day thanksgiving feestdag blok eten tafel inspiratie 2