Waar ‘vroeger’ verschillende ruimtes met eigen functie van elkaar werden gescheiden, is er jaren geleden een trend ingezet waarbij we vooral zoveel mogelijk een open woonruimte willen. Een grote woonkeuken, waarbij de woonkamer, eetkamer en keuken één is.

Niet alleen een ‘woontrend’

Nee, eigenlijk is het wel een ‘way of living’ en moet je bij het ontwerp van jouw droomhuis al nadenken over hoe jij de indeling wilt van alle vertrekken in de woning. Bij een open woonruimte, ook wel open floor plan of open concept genoemd, creëer je meer ruimte, doordat muren en deuren niet nodig zijn. Helemaal bij wat kleinere huizen, haal je zo het maximale uit de oppervlakte en oogt het ruimtelijker. Grotere huizen lenen zich juist weer wat makkelijker om toch bepaalde ruimtes af te scheiden, zoals een kantoor aan huis bijvoorbeeld. Het wow-effect is natuurlijk wel nog groter, wanneer je het wel doet!

Extra voordeel is dat alle lichtinval, vanuit de verschillende hoeken van het huis zorgt dat er altijd voldoende licht is. Ook kijk je vanuit alle hoeken naar buiten. Een overweging kan natuurlijk ook zijn, dat  je te allen tijde verbonden wilt zijn met de andere gezinsleden. Of ze nu op de bank hangen met een tablet of aan de eettafel het huiswerk zitten te maken, terwijl een ander in de keuken staat te koken. Er is altijd zicht op elkaar en daardoor makkelijk contact te maken.

Bovenverdieping

Ook op de bovenverdieping zet de trend zich door. Dit uit zich in vides, waardoor je van de benedenverdieping naar boven kan kijken tot aan doorloopdouches en inloopkasten bij de master slaapkamer. Ook hier worden de verschillende functionaliteiten met elkaar gecombineerd tot 1 grote ontspannende ruimte, waar je enorm happy van wordt!

Indeling

Vaak staat de keuken centraal. Met een groot kookeiland, voorzien van een bar en voorraadkasten aan de wand is dit het hart van het huis. Wanneer je een dergelijke indeling nog combineert met openslaande terrasdeuren, haal je het buitenleven naar binnen en vergroot je het woonplezier.

Bekijk alle inspiratie die we voor je hebben verzameld en denk na over de indeling van jouw droomhuis!

open woonruimte, loft, open vloerplan, woonkeuken, leefkeuken open woonruimte, loft, open vloerplan, woonkeuken, leefkeuken

 

open woonruimte, loft, open vloerplan, woonkeuken, leefkeukenopen woonruimte, loft, open vloerplan, woonkeuken, leefkeuken

Wil je nog meer inspiratie? SelektHuis geeft jaarlijks een Glossy SelektLiving uit met hierin verschillende basiswoningen, handige tips, belangrijke informatie en volop inspiratie.

Vraag de SelektLiving aan