Het duurt ’s ochtends even voordat het licht wordt, waardoor je minder goed uit je bent kunt komen en ook ’s avonds kun je het idee hebben eerder moe te zijn. We hebben er allemaal wel eens last van waarschijnlijk en dat is ook logisch verklaarbaar…

Wintertijd

 

De nacht van de nacht, zo wordt het ook wel genoemd. Van zaterdagnacht op zondag wordt de klok 1 uur terug gezet en kan je als je een beetje geluk hebt 1 uur langer slapen! Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we een zomer- en wintertijd hebben? Het is in Nederland in 1977 ingevoerd en had voornamelijk economische redenen, nl.  de oliecrisis. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, zou er energie bespaard worden. Het idee echter is al veel eerder ontstaan. De Amerikaanse geleerde Benjamin Franklin schreef er al eens een satirisch artikel over en de Brit William Willet kwam met een concreet plan in 1907.

Wat de geschiedenis hiervan ook is, het is toch fijn het idee te hebben een uurtje extra te hebben op de zondagochtend!

Winter

Is de wintertijd voor jou ook het moment op het interieur aan te pakken? Andere accessoires, de kaarsen gaan weer aan en zelfs in vele stadscentra hangen al weer talloze lampjes. Hoe lekker de zomer ook is, de winter heeft zeker sfeer & gezelligheid. Iets waar we ook heel veel behoefte aan hebben in ons eigen huis! Op Pinterest hebben we wat leuke ideeën voor deze winter verzameld om jouw huis helemaal winterproof te maken. Bekijk alles hier!