Ik hoor vaak de vraag: een huis bouwen, waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Zo veel informatie, zo veel aanbieders. En ik geef je geen ongelijk: het internet staat bomvol met informatie over het bouwen van woningen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je misschien wat minder overrompeld wordt in deze wereld vol info.

Tip 1: Google!

Google is heel handig, als je weet waar je naar op zoek bent. Het antwoord op de vraag: waar moet ik beginnen? is Google. Gebruik eens zoekwoorden als “catalogus bouw”, “villa bouw”, “systeembouw”, “vrijstaande woning bouwen”, “woning bouwen”, “aannemer vrijstaande woning” etc. Laat het zoeken maar beginnen!

Tip 2: Bekijk deze websites eens

Weet je nog niet helemaal wat je wilt weten? De onderstaande websites kunnen je misschien verder helpen.

Tip 3: Magazines & tijdschriften

Kom je er op internet niet helemaal uit, dan kun je altijd in de offline wereld informatie gaan vergaren. Een goede manier om dit te doen, is door magazines en tijdschriften.

  • Kavel & Huis is een tijdschrift vol inspiratie over bouwstijlen, fotoreportages van woningen, etc.
  • Huis, met veel financiële informatie, maar ook woning-inspiratie.
  • Droomhuis geeft een overzicht van de belangrijkste woningbouwers.

Tip 4: Pak de telefoon

Het kan zo zijn dat je al deze informatiebronnen hebt gebruikt, of je niet precies weet hoe je ze moet gebruiken. Dan kun je altijd de telefoon pakken en een aannemersbedrijf of bouwbedrijf opbellen. De meeste bouwbedrijven beschikken over een Verkoop Binnendienst, die je alles kan vertellen over een huis bouwen, wat het ongeveer kost en waar je nog meer aan moet denken.

Ik hoop dat je hier verder mee kunt. Veel succes, maar vooral veel plezier met je zoektocht naar informatie! Natuurlijk blijven wij je voorzien van nieuwe blogs die gaan over het bouwen van een woning. Je kunt dus ook gewoon Huisbouwen.nl in de gaten houden!