Denk jij ook wel eens: Ik wil graag nieuw bouwen, maar waar moet ik beginnen? Zo veel informatie, zo veel aanbieders. Het internet staat bomvol met informatie over het bouwen van woningen. Bij SelektHuis weten we alles over bouwen, omdat we er elke dag met 100% passie aan werken. Voor ons dus dagelijkse kost, maar we begrijpen ook heel goed dat dat niet voor iedereen zo is. Daarom hebben wij een uitgekiend bouwsysteem ontwikkeld dat samen met u uw droomhuis realiseert.

Met ons uitgekiende bouwsysteem kunnen we niet alleen kostenefficiënt en snel bouwen, we geven u alle vrijheid in ontwerpmogelijkheden en delen onze kennis met een goed advies afgestemd op uw woonwensen.

Maar hoe gaat zoiets nou in zijn werk?

1. Inspiratie

Wat je wel of niet mooi is, is heel persoonlijk. Daar kunnen we je niet bij helpen. Maar in onze inspiratiegids vind je heel veel woningen, woningstijlen, woninggroottes en bouwinformatie. Hiermee krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kosten. Vraag de SelektHuis brochure dus snel aan! 

2. Kavel

Na voldoende ideeën te hebben opgedaan, kan de zoektocht naar een kavel beginnen. De kavel waarop je wilt gaan bouwen is op vele manieren bepalend voor het verder proces. Dit is daarom een belangrijke stap. De prijs, locatie, afmeting en de oppervlakte van de kavel zijn natuurlijk belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de situering van de toekomstige woning op de kavel. Hoe is de zonligging? Is er een schoongrondverklaring? Moet er geheid worden? Wat zijn de eisen van de welstand en gemeente?

3. Advies

Tijdens een oriënterend gesprek met één van de adviseurs van SelektHuis nemen we alle wensen door en vertalen wij dit in een programma van eisen. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de kavelmogelijkheden en checken we het bestemmingsplan. We geven dan een prijsindicatie met eventueel een eerste schetsvoorstel.

4. Ontwerp

De aftrap naar het ontwerp van de woning is tijdens de adviesfase al besproken, maar wordt in de ontwerpfase verder uitgediept. We gaan nog eens om de tafel zitten en nemen uw ideeën door en komen dan met een schetsontwerp. Deze dienen wij voor u in bij de gemeente voor het vooroverleg (ook wel welstandstoetsing genoemd). Deze wordt definitief gemaakt en opnieuw ingediend voor de omgevingsvergunning.

5. Bouw

Vanaf het moment dat de bouwaanvraag rond is, starten we met de bouw!

6. Oplevering van jouw droomhuis

Het moment van genieten is aangebroken!!

 

Wil jij de volgende stap maken naar jouw droomhuis?

Vraag de inspiratiegids van SelektHuis aan!