Denk je dat een huis bouwen moeilijk, ingewikkeld, zwaar en hard werken is? Nee joh, in dit filmpje wordt stap voor stap uitgelegd wat er komt kijken bij het bouwen van een woning. Van een lege kavel tot een geheel afgewerkt huis lijkt het hele bouwproces een goed georganiseerd traject.

Dus zo doe je dat! Een huis bouwen stap voor stap

Na het uitzetten van de woning, wordt de fundering gegraven. Hier wordt geel zand ingestort voor een sterke en harde ondergrond. Let op: voor een bouwbedrijf hieraan kan beginnen moet er in sommige gevallen nog geheid worden. Tijdens het heiwerk worden stalen, houten of betonnen damwand of heipalen in de grond aangebracht ter ondersteuning.

Als de fundering is uitgegraven, kan deze gestort worden met beton. Vervolgens worden de buitenmuren gemetseld. Ook worden de kozijnen geplaatst. Op de buitenmuren komen dan de betonnen verdiepingsvloer. Hierop worden de topgevels geplaatst. En wordt ook het dak geplaatst. Ondertussen kunnen de muren voorzien worden van een isolatie en dichtgemetseld worden met de gevelsteen. Deze gevels worden gevoegd, de dakpannen worden gelegd en goten worden geplaatst.

Tenslotte nog even de binnenkant afwerken en dan kan het inrichten beginnen. Klinkt makkelijk! Maar zou het in de praktijk ook echt zo gaan?