Peter en Janneke wonen nu zo’n tien jaar in hun woning in Meppel. En nog elke dag genieten ze van hun huis dat ze zelf hebben gebouwd daarom laten ze ook vol trots hun woning zien. 

Peter: “In 2001 een kavel kopen en in 2002 is je woning klaar. Wij vroegen ons af of dat kan. En ja, dat kan als je een bouwer die je honderd procent kunt vertrouwen, je een hoop werk uit handen neemt en die bovendien een slim concept hanteert. Daarom hebben wij gekozen voor een aannemer die alles voor ons regelt inclusief het tekenwerk en de bouwaanvraag van de woning.”

De ontwerpfase

Peter: “De gemeente wilde in de buurt een Engels georiënteerde bouwstijl, maar je weet hoe dat gaat. Eerst zijn er regels en dan worden ze stukje bij beetje losgelaten.” Janneke vult aan: “Gelukkig hebben wij ons wel aan de stijl gehouden voor onze woning. Niet alleen omdat dat gevraagd werd, maar vooral omdat we het mooi vinden. De Engelse bouwstijl is landelijk maar strak en dat vinden wij prachtig.”

Janneke legt uit “We hadden wel veel eigen wensen. Zoveel dat ik dacht dat het misschien teveel zou zijn. Maar de tekenaar van onze woning genoot er juist van. Het resultaat is een woning die vrijwel helemaal aan onze wensen voldoet. Mooi, degelijk, waardevast, geriefelijk en heerlijk ruim.”

Vreemde mensen op de stoep van je woning

Janneke: “Soms staan er ineens vreemde mensen bij onze woning op de stoep. Ze vragen of ze foto’s van onze woning mogen maken, of willen weten om welk ontwerp het gaat en ook vaak welke gevelsteen er is gebruikt. Die steen is één van de dingen die niet standaard is. We hebben hem weloverwogen uitgezocht bij de steenfabriek. De steen maakt de woning extra markant en landelijk.”