Kom binnen!

Kom binnen bij Wim en Loes in Ruurlo. Samen wonen zij al twee jaar in hun nieuwbouwwoning in Ruurlo. Loes was wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting in Anna Paulowna en kreeg de kans om voor haar werk naar Ruurlo te verhuizen. Bij een nieuwe start hoort ook een nieuw huis. “Door ons werk in de woningarchitectuur wisten we al goed wat we wilden.”

Deze droom is werkelijkheid geworden met de realisatie van ons huis. Vol trots laten ze ons dan ook alle hoeken van het huis zien. Loes en Wim vonden het vooral belangrijk dat het huis karakter had. “Hoewel we voor een nieuwbouwhuis hebben gekozen, wilden we toch het gevoel van ‘thuis’ creëren. Daarom hebben we gekozen voor vele karakteristieke details en een duidelijke klassieke bouwstijl.” Zelf omschrijven ze hun huis als “een prachtige oase van rust tussen de bossen, het water en het gezellige dorpse leven”.

Tijdens het ontwerpproces hebben Loes en Wim veel keuzes moeten maken. “We hebben over elk detail nagedacht en al onze eigen wensen kunnen doorvoeren.” Er is vooral nagedacht over de toekomst.  De gemeente stimuleert energiezuinig, leeftijdsbestendig en duurzaam bouwen. “Hier hebben we in ons bouwplan al rekening mee gehouden. Ons Huis voldoet aan alle normen voor gezond, veilig, duurzaam en milieubewust bouwen. We hebben nog nooit zó weinig gas en elektriciteit verbruikt.”

“We wilden graag een slaapkamer en badkamer op een drempelloze begane grond. De bovenverdieping vonden we minder belangrijk. Daar hebben we een fraaie logeerkamer, badkamer en werkruimte gemaakt. Op die manier is ons huis later ook goed verkoopbaar, want wij zijn niet erg honkvast.”

“Toen het plan er eenmaal lag, ging de bouw gelukkig veel sneller. Alleen de bovenverdieping hebben we zelf afgewerkt. Dit was best veel werk, maar hier genieten we nog elke dag van.”

Wij vinden het resultaat geweldig, maar oordeel vooral zelf 😉